• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Keşmirde askerler 40 Müslümanı katletti
03 Ağustos 2010 Salı 10:30

Keşmir'de askerler 40 Müslüman'ı katletti

Hindistan'ın büyük çoğunluğu Müslüman olan Keşmir'de 7 haftadır süren Hint yönetimini protesto gösterileri devam ediyor. Kalabalıklara hedef gözetmeden ateş açan askerler 7 göstericiyi öldürdü.
Gün içinde bölgedeki kent ve köylerdeki gösterilere müdahale eden askerlerin açtığı ateş sonucu 7 kişi öldü, yarısına yakını güvenlik güçlerinden olmak üzere 130 kişi yaralandı.

Onbinlerce kişinin katıldığı dünkü gösterilere müdahale eden askerler gözyaşartıcı gazın yanı sıra gerçek mermi de kullanırken, Srinagar'da protestocularla güvenlik güçleri arasında meydana gelen çatışma sırasında bir çocuk öldü. Kent sakinleri, çocuğun güvenlik göçlerince dövülerek öldürüldüğünü söylerken, polis yetkilileri olayla ilgili soruşturma açıldığını kaydetti.

Adının açıklanmasını istemeyen bir polis yetkilisinin açıklamasına göre, güvenlik güçlerinin Srinagar yakınlarındaki Sangam köyü yakınlarındaki protesto gösterisine müdahalesi sırasında da en az 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Kakpora kasabasınde binlerce kişinin katıldığı gösterilere müdahale eden hükümet güçlerinin kalabalığa ateş açması sonucu 1 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını anlatan yetkili, aynı bölgedeki Kralpora ve Chawalgam köylerindeki olaylara müdahale sırasında da kalabalığa ateş açılması sonucu 2 kişinin öldüğünü, 8 kişinin yaralandığını kaydetti.

Polis yetkilisi, ayrıca Kulgam kasabasındaki gösterilere müdahale sırasında ateş açıldığını, burada da 1 kişinin öldüğünü ve 12 kişinin yaralandığını kaydetti.

Bölgede yaklaşık 7 haftadır süren protesto gösterileri sırasında büyük çoğunluğu güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 40'a ulaşırken, Yeni Delhi'de Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ile bir araya gelen Keşmir eyalet başbakanı Ömer Abdullah, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'şiddet hareketlerinin sona erdirilmesi gerektiğini, durumun normalleşmesinin öncelikli olduğunu' söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA