• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KESKten yeni sendika yasasına tepki
02 Nisan 2012 Pazartesi 14:59

KESK'ten yeni sendika yasasına tepki

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Konya Şubesi üyeleri, meclise getirilecek Kamu Görevlileri Sendika Kanunu teklifine tepki göstererek teklifin geri çekilmesini istedi.
Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Konya Şubesi üyeleri, meclise getirilecek Kamu Görevlileri Sendika Kanunu teklifine tepki göstererek teklifin geri çekilmesini istedi.
Zafer Alanı’nda toplanan KESK üyeleri adına konuşan KESK Şubeler Platformu sözcüsü Cebrail Bektaş, AK Parti Hükümetinin 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanun teklifini bugün meclise sunacağını belirterek, “Bilindiği gibi 12 Eylül 1980 Anayasa değişikliğinden sonra yapılması gereken yasal düzenleme hükümet tarafından geciktirildiği için kamu emekçileri ve emeklileri ilk kez 2012 Ocak ayından bugüne maaşlarını zamsız almaktadır. Yaklaşık sekiz aydır üzerinde tartışma yürütülen yasa tasarısının Genel Kurul’a gönderilen son hali KESK’i bir kez daha haklı çıkarmıştır. Tasarı ile toplu görüşmeden bile daha geri bir düzenleme getirilmek istenmektedir. İş kollarına özgü sorunlar üzerinden örgütlenerek üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak gibi öncelikli bir görevi olan sendikaların toplu sözleşme hakkı göstermelik düzeyde tutulmamalıdır. Tasarının temel konulardaki yaklaşımının özgür bir toplu pazarlık düzeniyle bir alakası olmayıp, özgürlükleri tamamen kısıtlamayı hedefleyen yasa tasarısının özüne de ruhuna da tamamen yasakçı mantık hakimdir” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA