• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kesintisiz eğitim Türkiyenin problemi
03 Nisan 2011 Pazar 15:36

Kesintisiz eğitim Türkiye'nin problemi

ÖNDER onursal başkanı İbrahim Solmaz Türkiyede uygulanan ve geliştirilerek devam edecek olan kesintisiz eğitim modelinin Türkiyeye uygun olmadığını ifade etti.
ÖNDER onursal başkanı İbrahim Solmaz Türkiye’de uygulanan ve geliştirilerek devam edecek olan kesintisiz eğitim modelinin Türkiye’ye uygun olmadığını,bu modelle insan yetiştirme konusunda yanlışlar, kamu kaynakları noktasında ciddi israflar olacağını söyledi.
İmam Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği (ÖNDER) İç Anadolu Bölge toplantısı Konya’da TİMAV’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
 
Toplantıya Konya Milletvekilleri Ahmet Büyükakkaşlar, Hüsnü Tuna, ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, önceki dönem başkanı İbrahim Solmaz, TİMAV Genel Başkanı A.Ecevit Öksüz, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday ile Konya ve ilçelerinde İmam Hatip Lisesi gönüllüleri katıldı.
 
Programda ev sahibi olarak konuşan TİMAV (Türkiye İmam Hatipliler Vakfı) Genel Başkanı A.Ecevit Öksüz, İmam Hatipliler olarak Türkiye’nin geleceği açısından önemli işler yaptıklarını, sadece İmam Hatiplilerin değil tüm toplumun hizmetinde olduklarını söyledi.
İmam Hatiplilerin milletin inanç ve kültür değerlerine bağlı nesiller yetiştirdiğini bu çerçevede zaman zaman sıkıntılara maruz kaldığını ifade eden Öksüz, “Okullarımıza ilgi bu dönemde daha da artmaktadır. Bizler eğitim sistemimizle ilgili bazı düzenlemelerin yeniden yapılmasını istiyoruz. Özellikle eğitim şurasında alınan bir kararla uygulanması öngörülen 1+4+4+4 yıllık zorunlu kesintisiz eğitime karşı çıkıyoruz. Eğitim camiası tarafından bu düzenlemenin yeniden araştırılması ve dünyadaki örnekleriyle karşılaştırılıp hayata geçirilmesini bekliyoruz.”
 
Kesintili bir sistemle eğitimin uygulanmasının Türkiye yapısına daha uygun olduğunu belirten TİMAV Başkanı Öksüz; İmam Hatip Liseleri Orta kısımlarının bu şekilde hayata geçmesi daha kolay olacaktır. Ayrıca din eğitiminin anaokulundan başlaması gerektiğine inanıyoruz. Okul öncesi eğitimim önemi bellidir.  Biz öğrenci kalitemizi de artırıp toplumun din eğitimi bağlamındaki eksiklerinin İmam Hatiplileri ile giderileceğini biliyoruz” dedi.
 
İmam Hatip Liselerinin eğitim öğretim sistemi içinde önemli bir yeri olduğuna değinen ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, her hafta sonu bölgelerde imam hatip toplantıları yapıldığını, halkın bu okullara teveccühünün mutluluk verici olduğunu söyledi.
İmam Hatiplilere uygulanan katsayının küçük olsa bile mutlaka kaldırılması gerektiğini söyleyen ÖNDER onursal Başkanı İbrahim Solmaz, her öğrencinin Türkiye’de eşit şartlarda imtihana girebilecek ortamın mutlaka sağlanması gerektiğini belirtti.
 
Kesintisiz eğitimin sadece İmam Hatiplilerin değil tüm Türkiye’nin problemi olacağına işaret eden Solmaz, “ Ülkemizde her öğrenci istediği okula devam edebilme özgürlüğüne sahip olmalı. Bu da ancak kesintili eğitimle mümkün olur. Hiç kimseye zorla bir okul tercihi yaptırmamalısınız. İlköğretim ve liselerde seçmeli din dersi koymalısınız buna Kuran-ı Kerim dersi de eklemelisiniz ki herkese dinini öğrenebilme hakkı olsun.İmam Hatipliler mesleğe değil üniversiteye öğrenci yetiştiren okullardır. Bunun için Türkiye’de 40 bin nüfuslu her şehre mutlaka bir İmam Hatip Lisesi açılmalıdır.”
 
İmam Hatiplerde nitelikli öğrenci yetiştirme zorunlulukları olduğuna da dikkat çeken Solmaz bunun için her okulun yanına öğrenci yurdu yapılmasını, okul aile birliklerinin çok aktif olup, öğrencileri kabiliyetlerine göre mutlaka yönlendirmesi gerektiğini, öğrencilere hedef konularak motive edilmesi gerekliliğine işaret etti.
 
İmam Hatip Liselerinin müfredatının din eğitimi ihtiyacına cevap veremediğini belirten Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday ise, bu okulların müfredatının mutlaka yenilenmesi gerektiğini, zira diyanet teşkilatının ihtiyacı olan personelin büyük çoğunluğunun imam hatiplerden temin edildiğini, bu bağlamda kendilerine gelen personelin eğitimi için çok zaman harcadıklarını ifade etti.
 
Türkiye’de din dersi ihtiyacının toplumun temel gereklerinden biri olduğunu söyleyen Konya Milletvekili Hüsnü Tuna da  28 Şubat sürecinde bilinçli bir kapatmayla karşı karşıya kalan İmam Hatiplilerin şimdilerde daha çok ilgiye ihtiyacı olduğuna, bu bağlamda velilerin her türlü taleplerinin devletin üst makamlarına ulaştırılması gerektiğine dikkat çekti.
Daha sonra bölgelerden gelen gönüllüler kesintisiz eğitim, okul ve yurt çalışmaları, spor aktiviteleri ve kurultay sonuç bildirgesi üzerine görüş alışverişinde bulundular.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA