• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kerkükün hayaliyle yaşadık
03 Ağustos 2012 Cuma 15:09

'Kerkük'ün hayaliyle yaşadık'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun Kerkük ziyaretinde Konya ile Kerkükün kardeş şehir olması için çalışmaların başlatıldığını söyledi..

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle İftarları ve Mahalle Meclisi toplantıları kapsamında Hocacihan Hacılar, Hanaybaşı ve 100. Yıl Mahallelerinin sakinleriyle buluştu.

İlk olarak Hocacihan Hacılar, Hanaybaşı Mahallesi’ndeki iftar programına katılan Başkan Akyürek, mübarek günlerde dünyanın birçok bölgesinde iftar edemeyen, yiyecek yemek, su bulamayan insanlar için dua edilmesini istedi.
 

KERKÜK’ÜN HAYALİYLE YAŞADIK

Konuşmasında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Kerkük ziyaretine de değinen Başkan Akyürek, “Çocukluğumuzda Musul ve Kerkük şehirlerinin hayali ile yaşamış bir nesiliz. Oraların bizden uzak olmasının üzüntüsünü duyduk. Kerkük’ü ziyaret eden Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ile görüştük. Kendisi, Kerkük şehrinin Konya’mızla kardeş şehir olacağını oradan müjdeledi ve çalışmaların başladığını ifade etti. Konyamız ve Kerkük için hayırlı olsun” dedi.

Programa katılan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, mahallelerde 7’den 70’e herkesi bir raya getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür ederek, birlik ve beraberliğin bozulmamasını diledi.

KARDEŞLİK TABLOSU SERGİLENİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, daha sonra Hocacihan 100. Yıl Mahallesi’ndeki iftar programına geçtiler.

Yoğun katılımla gerçekleşen iftarda konuşan Başkan Akyürek, Mahalle İftarları’nda hep birlikte kardeşlik tablosu sergilediklerini vurguladı.

Konya’nın Ramazan coşkusunun en güzel şekilde yaşandığı kadim şehirlerden olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Bizler Konya’da yöneticilik yapanlar geleneklerimizi, misyonumuzu geleceğe taşımak için hep birlikte taşıyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

Her iki programda da mahalle sakinleri, Halkla İlişkiler Masası’ndaki görevlilere taleplerini yazdırdılar.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA