• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kenyalı çiftçiler TÜMOSAN markalı traktörleri kullanacak
03 Haziran 2016 Cuma 14:27

Kenyalı çiftçiler TÜMOSAN markalı traktörleri kullanacak

Traktör ve dizel motor üretiminde 40 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye’nin en önde gelen üreticileri arasında yer alan TÜMOSAN, Başbakanlığa bağlı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) “Kenya Cumhuriyeti Tarım Bakanlığına Hibe Edilmek Üzere Traktör Alımı” ihalesini kazandı. 

İhaleyi kazanan TÜMOSAN, Kenya Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı için ürettiği traktörleri ve bağlı ekipmanları 2 Haziran 2016 tarihinde teslim etti. Teslim törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan, Kenya Devlet Yöneticileri, TİKA Yönetimi,  Albayrak Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak ve TÜMOSAN Genel Müdür Yardımcısı Serhun Olgun katıldı.

Türkiye, TiKA aracılığıyla Pasifik’ten Orta Asya’ya, Ortadoğu ve Afrika’dan Balkanlara, Kafkasya’dan Latin Amerika’ya kadar birçok ülke ile bilgi ve tecrübesini paylaşıyor. TÜMOSAN, TİKA ve Kenya Makamlarının ortaklaşa geliştirdiği Tarım Projeleri kapsamında Konya’da üretilen traktörler, doğu ve kuzeydoğu Kenya’da yer alan Garissa Wajir, Madera, İsıolo, Tana River ve Lamu olmak üzere 6 eyalette kullanıma sunacak. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA