• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kentsel dönüşümde bir hamle daha!
16 Şubat 2010 Salı 17:21

Kentsel dönüşümde bir hamle daha!

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerine bir yenisini daha ekliyor.

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerine bir yenisini daha ekliyor.

Mevlana Müzesi'ne yakın bölgelerde gerçekleştirilecek olan proje kapsamında Karatay Belediyesi Meclis Salonu'nda bölge sakinleri ile bir toplantı gerçekleştirildi.
 
Toplantıda katılımcılara kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi veren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Hz. Mevlana'nın türbesine yakın mahallelerde imar durumunun istenildiği gibi olmadığını dile getirerek, bu bölgenin gelişimi noktasında birlikte neler yapılabilir onu tartışmak ve görüşmek üzere böyle bir toplantı düzenlediklerini söyledi. Bu güne kadar Karatay'a 17 toplu konut hamlesini kazandırdıklarını vurgulayan Hançerli, ilçenin modern bir görünüme kavuşması adına kentsel dönüşüm projelerini uygulamaya devam edeceklerini dile getirdi.
 
Karataylılara hakettikleri hizmetleri sunmak için çaba sarfettiklerini belirten Başkan Hançerli, Mevlana Müzesi civarına yapılan en büyük yatırımların Mevlana Kültür Merkezi ve İstiklal Harbi Şehitliği olduğunu ifade ederek, yine Karatay Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla turistik bir otelin de ilçeye kazandırılarak kaba inşaatının bittiğini söyledi. Düşünülen kentsel dönüşüm projesinin Mevlana Müzesi'nin hemen arkasında kuzeyinde Şeyhulema Recep Ağa Caddesi, güneyinde Aslanlı Kışla Caddesi, doğusunda Ali Ulvi Kurucu Caddesi, batısında ise Sarı Hasan Caddesi ile çevreli olduğunu dile getiren Başkan Hançerli, 200 bin metrekarelik alanda kurulması düşünülen kentsel dönüşüm projesinin içerisinde 28 bin609 metrekarealanda yeşil alan, 17 bin840 metrekarealanda ticaret alanı, 5 bin400 metrekareeğitim alanı, 3 bin metrekare cami alanı ve 2 bin35 metrekareresmi kurum alanı bulunduğunu sözlerine ekledi.
 
Vatandaşların bir araya gelip yapılacak olan kentsel dönüşüm projesine destek vermelerinin önemine değinen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, imar planında kültür ve tabiat varlıklarını koruma kurulunun kararları doğrultusunda hareket edildiğini söyledi. Tapu sahipleri ile anlaşıldığı takdirde bu projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Hançerli, Karataylılara modern imkanlarla donatılmış bir ilçede yaşama imkanı sunmanın gayreti içerisinde olduklarını belirtti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA