• Konya14 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kent Plaza açılırken

20 Kasım 2012 17:22
Büyüyen şehirlere yeni Alış-veriş merkezleri yapılıyor. Konya’ya Cuma günü açılan Kent Plaza da böyle bir merkez. 160 mağazanın 45 bini kapalı 110 bin metrekarede vereceği hizmetten 250 milyon liralık bir ciro hedefi var.
Gerçekten Konya için yeni bir başlangıç olacak Kent Plaza. Açılış programı katılım ve protokol açısından yerli yerindeydi. Öyle sanıyorum ki 3 günde Konya şehir merkezinin yarı nüfusu gezmiştir Kent Plaza’yı. Pazar günkü yoğunluktan bu fikre çok rahat ulaşırsınız.
Kent Plaza’daki Pazar günkü o yoğunluk gözümü korkutunca, soluğu Kule Site’de aldım. Acaba yeni AVM, eskilerini nasıl etkilemiş gözlemi de yapmaktı amacım. Ekonomistlerin tabiriyle borsa düşerken alınır, çıkarken satılır sözü gereği, yeni AVM açılınca eskisini görmek daha net fikir verir. Başka bir deyişle, Bu kentte hayat varsa, o şehirde yaşam nasıl devam ediyordu acaba?
Kule Site’nin açık otopark’ın da yer bulamadım açıkçası. İçerde de fazla bir fark yoktu. Yine dolu bir Kule Site vardı. Tabiri caizse, hem kedi, hem et tas tamamdı...(Nasrettin Hoca duymasın)

O an gördüm ki, Kent Plaza doğru bir yatırım yapmış. Bir şeyi daha gördüm. Kule Site’nin sahibi M.Ali Korkmaz AVM’sinin işletmesini üst düzeyde tutmuş. Kule Site rekabete her alanda hazır bir görüntü veriyor.

Cuma günkü Kent Plaza açılışında konuşma yapanlara şöyle bir bakalım.

Ahmet Arıcı; DEHA Grup Yönetim kurulu Başkanı Arıcı, oldukça sakin yerli yerinde bir konuşma yaptı. Konya’nın büyümenin eşiğinde olduğuna, özellikle gıda ve sanayi de alacağı çok daha önemli mesafeler olduğa dikkat çekti. Konya’nın yerel gazetesi Yeni Haber’in manşeti durumun özeti aslında; Konya’nın DEHA’sı.
Selçuk Öztürk; Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Borsası başkanları bu tür açılışlarda ortak bir konuşmacı çıkarıyorlar. Birinin söylediği üçünün yerine geçiyor, üç başkanın söyleyeceğini biri söylemiş oluyor. O açılışta konuşmayı Odalar adına KTO Başkanı Selçuk Öztürk yaptı. Başkan Öztürk konuşmasında ortaklık kültürüne atıf yaparak bunun inanç dünyamızda hem de ekonomik performansta yerini çok güzel örnekledi. Kardeşlerim diye hitap ettiği DEHA Grup üyeleri Ahmet Arıcı,Aslan Korkmaz, M.Ali Çiftci, Selim Somuncu, ve Ramazan Biberci’ye de bu el birliğinden dolayı teşekkür etti. İnsanın böyle sağlam kardeşleri olması gerçekten çok güzel.
U.İbrahim Altay; Selçuklu Belediye Başkanı Altay’ın niye çok sevildiğinin bir özetiydi o günkü konuşması. Sıkışık protokolün farkında olan Altay, 90 saniyede, Kelebekler Vadisi, Selçuklu Kongre Merkezi ve Otistik Engelliler merkezini, Selçuklu’nun önemiyle birlikte anlattı geçti.

Kerim Özkul; O programa katılan milletvekilleri adına konuştu Özkul. Arkadaşlarının adını da anarak.  Vekillerden Ayşe Türkmenoğlu, Hüseyin Üzülmez, Mustafa Kabakçı ve İlhan Yerlikaya ordaydı. Kerim Özkul konuşmasında Ak Parti iktidarı ile alım gücünün arttığını ifade ederken çok haklıydı, AVM’lerde bu refah seviyesinin bir göstergesiydi çünkü.

Tahir Akyürek; Başkan Akyürek, stadyum tanıtımı için İstanbul’dan programın başladığı anlarda ancak dönebildi. Konya’nın cazibe merkezi olması ve gelen yatırımlara atıf yaptı. Kendisinin de bir tanıtım için İstanbul’da olduğunu söyleyen Başkan, bunun stat tanıtımı için olduğunu söylemedi. Neden söylemedi acaba?
A.Nezih Doğan; Konya Valisi Doğan da pratik bir konuşma yaptı. Konusu, Konya’nın tarihte 4 ekonomik kararı ilk uygulayan, yürüten bir şehir olmasıydı.  Tabi bu konuyu Vali Bey başka bir programında da anlatmıştı. Bu tekrarı, Vali Bey’in Konya’dan ayrılması konusunda oluşan baskıdan dolayı  “küçük bir ara” gibi görmek lazım. Yoksa bildiğimiz Vali Doğan “Konya” dersine çalışmayı hiç bırakmaz. Bunu bir pekiştirme olarak görürüz biz de. Zira Vali Doğan’ın Konya’ya katkıları çok ama çok önemlidir. Bunu görenler O’nun Konya’ya daha uzun hizmet etmesini istiyorlar ki, göreve devam ediyor.
Zafer Çağlayan;  DEHA ortaklarını, beş silahşör olarak tanımlayan Ekonomi Bakanı Çağlayan, Beş  silahşörun katkıları ile  yapılan bu güzel yatırımın açılışında bulunmaktan dolayı çok memnun olduğu söylerken gayet samimiydi. İş çevrelerinin ‘Zafer Abi’ si böyle yatırımlar olduğu sürece kabinede baya hava atıyor olmalı. Heyecanlı konuşması, AVM meraklılarının “Aç, Aç” tempolarıyla sekteye uğrasa da, AVM içinde pek çok mağazayı gezerken başka bir mutluydu Bakan Çağlayan.
Ahmet Poçanoğlu; Bakandan sonra protokolde kim olur diye sormayın. Başbakan ya da Cumhurbaşkanı. Ahmet Poçanoğlu’nun Konya vaizi olduğuna bakmayın, o siyasetin her alanına hakim biridir aynı zamanda. Açılışta okuduğu dualar enfesti. Hazreti İsa’nın, Hz. İbrahim’in ve Peygamber efendimizin duaları.. Zaten böyle büyük bir yere çok sağlam dua eden biri gerekliydi. Poçanoğlu bunu fazlasıyla yaptı. 
Kent Plaza Konya’ya hayırlı olur ve sahiplerine hayırlı kazançlar getirir inşallah. Bize de bu dua düşer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA