• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kendisi de 10 aylık kızı da kimliksiz
21 Şubat 2012 Salı 12:14

Kendisi de 10 aylık kızı da kimliksiz

Konya'da kadın sığınma evinde kalan 22 yaşındaki Nuran Kılınç ve 10 aylık kızı Zeynep Su, nüfusta kayıtları olmadığı için kimliksiz yaşıyor.
Konya'da kadın sığınma evinde kalan 22 yaşındaki Nuran Kılınç ve 10 aylık kızı Zeynep Su, nüfusta kayıtları olmadığı için kimliksiz yaşıyor. Bebeğinin de kalp kapakcığından rahatsız olduğunu belirten Nuran Kılıç, nüfus cüzdanı olmadığı içinde tedavisini yaptıramadığını öne sürdü.
Anne ve babasının nikahsız olarak birlikte yaşadığı ve doğumdan kısa bir süre sonra da annesinin evi terk ettiğini belirten Nuran Kılınç, babasının da asker kaçağı olduğu için nüfus cüzdanını çıkartmadığını anlattı.
 
"16 YAŞIMDA EVLENDİRİLDİM"
 
Nuran Kılınç, 16 yaşına kadar akrabalarının yanında kaldıktan sonra amcasının resmi nikah yaptırmadan görücü usulüyle kendisini evlendirdiğini söyledi. Kılınç, "Birlikte yaşadığım A.B. ile sürekli tartışıyorduk. Bir süre sonra birlikte yaşamayı yürütemedik ve ayrıldık" dedi.
Daha sonra İstanbul'da bulunan kadın sığınma evinde kalmaya başladığını ve durumu öğrenen babası 44 yaşındaki A.K.'nin yanına aldığını anlatan Kılınç, şunları söyledi:
"Babamın sonradan evlendiği kadın beni sürekli kıskanıyor ve evde istemiyordu. Bunun üzerine babam da beni evden kovdu. Sokakta yaşarken Y.Ş. ile tanıştım. Birlikte yaşamaya başladık. 1 yıl sonra 'Zeynep Su' adını verdiğim kızım dünyaya geldi. Ancak, aramızda sorunlar çıkmaya başladı ve ben de evden ayrıldım. Konya'daki Şekfat- Der Kadın Sığınma Evi'ne evine yerleştim."
 
"KIZIMI TEDAVİ ETTİREMİYORUM"
 
Kızı 10 aylık Zeynep Su'nun sağlık ocağında yaptırdığı kontrolünde kalp kapakçığından rahatsızlığının bulunduğunun ortaya çıktığını ifade eden Nuran Kılınç, şöyle devam etti:
"Kızımın da kimliği olmadığı için ne röntgen çektirebiliyor, ne de başka bir tedavisini yaptırabiliyorum. Çaresizim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Nüfus cüzdanı için annemin kimlik bilgilerini de istiyorlar. Ama ben sadece adının Yasemin olduğunu biliyorum. Başka hiçbir şey bilmiyorum. Sanki kızım ve ben dünyada yokmuşuz, ölüymüşüz gibi görünüyoruz. Başbakanımızdan ilgili kurumlardan bana yardımcı olmalarını istiyorum. Artık ben de normal insanlar gibi yaşamak istiyorum."...
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA