• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kemik Okulu Projesi start alıyor
25 Ocak 2011 Salı 12:14

'Kemik Okulu Projesi' start alıyor

Meram Belediyesi ve Özel Akademi Hastanesi işbirliğiyle organize edilen 'Kemik Okulu Projesi'yle Konyadaki 5 bin kadın, kemik erimesi konusunda bilinçlendirilecek.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ile özel bir hastane işbirliğiyle hazırlanan Kemik Okulu Projesi kapsamında 5 bin kadın kemik erimesi konusunda bilinçlendirilecek.

Proje hakkında hastane yetkilileriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, projenin başlangıcının 2 ay önceye dayandığını belirterek, "Özel bir hastaneyle yaptığımız görüşmelerde her 3 kadının birinde görülme riski olan kemik erimesiyle ilgili bir çalışma yapmaya karar verdik. Bu kapsamda hazırladığımız Kemik Okulu Projesi'yle 5 bin kadını kemik taramasından geçireceğiz. Perşembe günü başlayacak olan proje 6 ay süreyle devam edecek ve her hafta perşembe günü Konevi Kültür Merkezi'nde kadınlarımızın kemik testini yapacak ve onları kemik erimesi hastalığına karşı bilinçlendirici faaliyetlerde bulunacağız. Bu programa katılan kadınlara bilgilendirme sertifikası verilecek. Umarım bizimle başlayan bu proje kapsamında diğer yetkililer de bu hastalığın üzerine düşer ve gerekli çalışmaları yapar" dedi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal ise günümüzde özellikle kadınlar arasında görülme sıklığı yüksek olan kemik erimesiyle ilgili 5 bin kadına yapılacak kemik testinin projenin başlangıcı olduğunu dile getirerek, "Bu hastalık devletimize ağır mali yük getiriyor. Kalça kemiği kırıkları ölüme kadar götüren riskler içerirken bu hastalığın tedavi süreci de mali bir yük getiriyor. Kemik erimesi önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık. Eğer erken dönemde bireylere bu hastalık hakkında bilgiler verirsek önce kendi çevresine sonra da diğer insanlara bu konuda rehber olabilirler. Bu hastalık insanın yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Bu da gerek kendisinin, gerekse çevresinin mutsuz olmasına ve olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Bu nedenle bu hastalığa önem vermemiz ve bu konuda eğitici çalışmalara ağırlık vermeliyiz" şeklinde konuştu.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA