• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kemal Kılıçdaroğluna darbe davası
05 Şubat 2009 Perşembe 15:16

Kemal Kılıçdaroğlu'na "darbe" davası

Kılıçdaroğlu hakkında "Bölücü terör örgütü PKK ile Almanya'da işbirliğine gitme ve onlara yataklık yapma, AK Parti hükümeti ve Başbakan'a komplo düzenlemek, hükümeti bir sivil darbeyle devirmek" suçla
Kılıçdaroğlu hakkında "Bölücü terör örgütü PKK ile Almanya'da işbirliğine gitme ve onlara yataklık yapma, AK Parti hükümeti ve Başbakan'a komplo düzenlemek, hükümeti bir sivil darbeyle devirmek" suçlaması yapılıyor.

Bir dönem Alman Emniyeti'nde görev yapan araştırmacı-yazar Talip Doğan Karlıbel, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 4 Şubat 2009 tarihinde yapılan başvurudaki iddiaları yerinde gören Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı, CHP'li Kılıçdaroğlu hakkında '2009/2232' dosya numarası vererek dava açtı. Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'nın Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması için hazırladığı fezlekeyi Meclis Başkanlığı'na göndermesi bekleniyor.

CHP'nin Alman Ebert Vakfı'ndan para aldığı iddialarını gündeme taşıyan Karlıbel, Kılıçdaroğlu hakkında "Asılsız iftira ve şahsıma yönelik tv kanalları, yazılı basın ve internet basınında suçlama. Üsküdar Adliyesi'nde bulunan (2. Ağır Ceza Mahkemesinin 2005/118 Esas, 2005/279 nolu kararı) dosyamın içinden alınan evrak üzerinde oynama yapılıp olayı saptırarak uyuşturucu sattığımı ifade etmektedir. Ayrıca basın kuruluşlarına bu evrakın sızdırılması. Bölücü terör örgütü PKK ile Almanya'da işbirliğine gitme ve onlara yataklık yapma. Türkiye'nin üniter yapısını bozmak isteyen Alman siyasi vakfı Friedrich Ebert Vakfı ile proje çalışması adı altında (Yeni Türkiye Projesi) üzerinden Türkiye'yi bölmek. AK Parti hükümeti ve Başbakan'a komplo düzenlemek ve hükümeti bir sivil darbeyle devirmek." suçlamalarını yaptı.

CHP'nin Ebert Vakfı'ndan yardım aldığını Alman kaynaklarından aldığı belgelerle ispatladığını dile getiren araştırmacı-yazar Talip Doğan Karlıbel, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Mahir Kara'nın soruşturma başlattıktan sonra CHP'lilerin kendisine olan tavırlarının değiştiğini belirtti. Savcılığın şikayetini yerinde görerek dava açtığını dile getiren Karlıbel, son sözü yargının söyleyeceğini ifade etti.

Doğrular ortaya çıkınca şahsına çamur atmaya başladıklarını anlatan Karlıbel, "Oysa 2006 yılında CHP milletvekilleri 05.10.2006 tarihinde girişimlerim neticesinde Necip Hablemitoğlu cinayeti hakkında Meclis soruşturma açılması için imza topladılar ve soruşturma başlatıldı. CHP milletvekilleri, Meclis soruşturma yazısında hakkımda araştırmacı yazar olduğumu kabul etmişlerdir. Şimdi ise basın yoluyla şahsıma yönelik asılsız iftira ve suçlamalar yapılıyor. Suç duyurumu CHP milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve yandaşları bölücü terör örgütü PKK ile ilişkileri olduğunu, ayrıca Türkiye'nin üniter yapısını bozmaya çalışan Friedrich Ebert Vakfı'nın üyesi olduklarını ve bu vakıf üzerinden Almanya'da Türkiye aleyhine propaganda yapmaları hakkındadır. Sanığın eylemlerinin Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerinin ihlal niteliklerinin ve sonucundan cezalandırılmasını istiyorum." dedi.

Üsküdar Adliyesi'nde bulunan ve arşive kaldırılmış dosyasının bir milletvekili tarafından dışarı çıkarıldığını ileri süren Karlıbel, bu durumun "İnsan haklarına aykırı, Türk hukuk devleti ilkelerini saymamak ve çiğnemek." olduğunu belirtti. Dosyayı kimin çıkardığını da bildiğini anlatan Karlıbel, olayın peşini bırakmayacağını söyledi.

Talip Doğan Karlıbel, daha önce de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CHP hakkında başlattığı 'yardım' incelemesiyle ilgili muhatap bulamayınca elindeki belgeleri posta yoluyla Başsavcılığa göndermişti.

(CİHAN

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA