• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kefen param sözü tarih oluyor
02 Ocak 2012 Pazartesi 12:06

''Kefen param'' sözü tarih oluyor

Anadolu'nun birçok bölgesinde vatandaşlar öldükten sonra ''kefen almak için para bulunamaması'' veya ''bir başkasına yük olmama'' düşüncesiyle sağlığında
Anadolu'nun birçok bölgesinde vatandaşlar öldükten sonra ''kefen almak için para bulunamaması'' veya ''bir başkasına yük olmama'' düşüncesiyle sağlığında ''kefen parası'' adı altında bir köşeye para ayırıyor. Çok zor durumda kalmadığı taktirde de ayırdığı bu paraya ''kefen param'' diyerek el sürmüyor. Sivas Belediyesinin yeni yılda hayata geçireceği projeyle bu durum bir ölçüde ortadan kalkıyor.
     Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp,yaptığı açıklamada, mezarlık hizmetleri çerçevesinde yeni yıldan itibaren, hayatını kaybedenlerin kefenlerini ve mezar tahtalarını cenaze yakınlarına ücretsiz olarak vereceklerini bildirdi.
     Cenaze yakınlarının üzüntü ve telaş içerisinde bir de kefen ve tahta bulmak için uğraşmaması üzerine böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Ürgüp, ''Bu yıl itibariyle kefen ve tahta uygulamasına başlayacağız. Burada hemşehrilerimizin bizi doğru anlamasını ümit ediyorum'' dedi.
     Bunun maddi bir destekten ziyade manevi bir katkı olduğuna dikkati çeken Ürgüp, şunları söyledi:
     ''2002 yılında benim annem vefat etti. Gözüm yaşlı bir şekilde çıktım kefeni ben aradım tahtaları da diğer bir akrabam halletti. O telaşa düşüyoruz. Cenazenin defniyle tahtaların kıl payı yetiştiği durumlar oluyor. İnsanları bu telaştan, bu külfetten kurtarmak istiyoruz. Yoksa herkesin kefen ve tahta alacak parası, gücü vardır. Bu bir manevi destektir. İsteyenler bunu kabul edebilirler, istemeyenler de kendi kefenlerini kullanabilecekleri gibi bunun karşılığı bir kısım parayı hayır da yapabilirler. Bu bizim açımızdan problem değil. Bu telaştan insanları kurtarmak istiyoruz. Bu maddi veya manevi destek projesinden öte sosyal projedir. Tabi ihtiyacı olanlar da vardır. İhtiyacı olanlar için böyle bir destek kaçınılmazdır. Bunun çok fazla parasal bir değeri yok. Ama manevi açıdan önemli bir destek olduğunu düşünüyoruz.''
     Sosyal belediyecilik manasında milli, manevi, kültürel değerlerin tamamını ortaya koyan faaliyetlerin, projelerin de üretilmesi gerektiğini vurgulayan Ürgüp, bu uygulamanın da böyle bir çalışma olduğunu, bu konuda vatandaşlardan iyi tepkiler aldıklarını söyledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA