• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KCK polise komşu oldu iddiası!
03 Ağustos 2015 Pazartesi 10:01

KCK polise komşu oldu iddiası!

PKK’nın şehir yapılanması KCK’lı teröristlerin rütbeli polis ve askerlerin ikametgahlarına yakın bölgede ev kiraladığı ortaya çıktı.

Bölücü terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’nın il ve ilçe merkezlerinde güvenlik birimlerine yakın noktalara yerleşip, takip ve istihbarat çalışması yaptığı tespit edildi. Ceylanpınar’da 2 polis memuru KCK-PKK arasındaki bu paslaşmayla şehit edilmiş. 22 Temmuz’da Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde terörle mücadele şubesi ve çevik kuvvette görev yapan iki polisin, birlikte kaldıkları evde başlarından vurularak şehit edilmesinin ardından başlatılan araştırmada ilginç bir detay gün yüzüne çıktı.
ADIM ADIM İZLİYORLAR
PKK terör örgütünün şehir yapılanması olan KCK militanlarının, özellikle lojmanlarda kalmayan polis, asker ve istihbarat görevlilerinin kaldıkları yerleri araştırdıkları belirlendi. Lojmanlarda kalmayan üst düzey görevli polis ve askerleri sıkı takibe alan militanlar, hedefteki kişiyi daha yakın takip edebilmek için aynı mahalle, sokak hatta aynı binada ev kiraladıkları ortaya çıktı. Takip altına aldıkları güvenlik görevlisinin, kaçta kalktığından nereden alışveriş yaptığına, kaçta göreve gittiğinden kaçta eve geri döndüğüne kadar saat saat, dakika dakika not ettikleri tespit edildi. KCK’lıların, güvenlik görevlilerinin gidip geldiği yerlerin gidiş geliş krokilerini ve tutulan notları örgütün sözde bölge üst düzey yetkililerine ilettikleri, PKK’nın infaz timi aracılığıyla da saldırı düzenlediği istihbarat birimleri tarafından ortaya çıkartıldı.
ŞÜPHELİ DURUMU BİLDİRİN
İstihbarat raporlarına göre, Muş Malazgirt’te İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ın eşinin yanında şehit edilmesi, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde sivil kıyafeti ile çarşıya çıkan Astsubay Ziya Sarpkaya’nın şehit edilmesi olaylarının arkasında da KCK militanlarının takibi olduğu değerlendiriliyor. Güvenlik birimleri bu son olayların ardından kendi birimlerini uyararak daha dikkatli olmalarını, şüpheli bir durumla karşı karşıya kalmaları durumunda müdahale yerine acil yardım istemelerini istedi.
SAAT SAAT TAKİP
Takip altına aldıkları güvenlik görevlisinin, kaçta kalktığından nereden alışveriş yaptığına, kaçta göreve gittiğinden kaçta eve döndüğüne kadar saat saat, dakika dakika not ettikleri tespit edildi.
2 POLİS BÖYLE ŞEHİT EDİLDİ
Ceylanpınar’da 2 polis memuru evlerinde uyurken, Malazgirt’te İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız eşinin yanında, Şemdinli’de sivil kıyafetli Astsubay Ziya Sarpkaya’yı PKK, KCK istihbaratıyla şehit etmiş.
Kaynak : vahdet

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA