• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kazakistanda dondurucu soğuk
24 Kasım 2014 Pazartesi 10:53

Kazakistan'da dondurucu soğuk

Kazakistan'ın başkenti Astana'da hissedilen hava sıcaklığının -40'a düşmesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi

 

Kazakistan'ın başkenti Astana'da hissedilen hava sıcaklığının -40'a düşmesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Başkentte sabah saatlerinde termometreler -27'i gösterse de hava durumu raporları hissedilen sıcaklığı -40 olarak verdi.

Başkentin işlek güzergahlarından Respublika Bulvarı'nda sabah işe gitmek isteyen yayalar dondurucu soğukta zorlu anlar yaşadı, trafikte seyreden bazı araçlar zemin buzlanması ve motor problemlerinden dolayı yolda kaldı.

Astana'da okulların soğuk hava nedeniyle tatil olduğu velilerin cep telefonuna sabah saatlerinde gönderilen mesajla duyuruldu. 

Kazakistan Meteoroloji Merkezi (Kazgidromet) geçen hafta sonu yaptığı uyarıda,  Astana'da hafta başında kar, kuvvetli rüzgar ve buz beklendiğini duyurmuştu.

Kazgidromet, Kuzey Buz Denizi'nin Norveç ile Rusya arasında kalan "Barents Denizi"den gelen hava akımından kaynaklı olarak Kostanay, Akmola, Kuzey Kazakistan, Pavlodar ve Karaganda bölgelerinde sıcaklıkların -30 dereceye kadar düşebileceğini belirtmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA