• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kazakistan ve Türkiye dostluğu konserleri başlıyor
13 Ocak 2015 Salı 17:58

Kazakistan ve Türkiye dostluğu konserleri başlıyor

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY), Kültür ve Turizm Bakanlığı, Eskişehir Valiliği, Keçiören, Bolu ve Zeytinburnu belediyelerinin işbirliğinde "Kazakistan ve Türkiye Dostluğu Konserleri" düzenlenecek.

TÜRKSOY'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Karagandı Tattimbet Akademik Halk Çalgıları Orkestrası, Türkiye turnesi için yola çıkıyor. Türk Dünyası çağdaş klasik müzik eserlerinin dinleyicilerle buluşturulacağı konserlerin ilki, yarın 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'de gerçekleştirilecek.

Orkestra, 16 Ocak'ta Ankara'da, 17 Ocak'ta Bolu'da, 18 Ocak'ta da İstanbul'da konser verecek.

Yüzyılın en ünlü Türk bestecilerinin eserlerinin yanı sıra sahne şovlarının ve yöresel ezgilerin de yer alacağı konserlerde, orkestrayı Kazak şef Ruslan Baymurzin yönetirken turnede solist olarak Kazakistan ve Türkiye'den tanınmış solistler de sahne alacak.

Kazakistan Devlet Sanatçısı, "Kazak Bülbülü" lakaplı, Bibigül Tölenova'nın baş solist olarak yer alacağı konserlerde, Kazakistan Talgat Idrisov, Erjigit Ospanhanov, Sercan Musayın, Nurbol Temirgaliyev, Kamşat Nasırova, Madina Janabayeva, Erbol Alşınbayev, Kuat Duysenov, Gulmira Jukupbayeva ve Devlet Opera ve Balesi'nden Ferya Başel Tüzün de dinleyicinin karşısına çıkacak.

Akku Dans Topluluğu ve Şındavul Ritim Grubu'nun sahne şovlarıyla renk katacağı konserlerle dinleyiciler, Türk diyarlarında unutulmaz bir yolculuğa çıkacak. Katılımın ücretsiz olduğu konserler için ayrıntılı bilgi "0312 491 01 00" nolu telefondan alınabilecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA