• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kaymakama saldırıyla ilgili 6 kişi gözaltında
02 Ocak 2012 Pazartesi 09:13

Kaymakama saldırıyla ilgili 6 kişi gözaltında

Saldırıyla ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 2'sinin Uludere'de hiçbir yakınının olmadığı ortaya çıktı.
Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a Gülyazı köyünde yapılan saldırı ile ilgili Şırnak Valiliği, olayın faillerinin tespiti için çalışmaların sürdüğünü, sonuçlarının en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu. Saldırıyla ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 2'sinin Uludere'de hiçbir yakınının olmadığı ortaya çıktı.
Şırnak Valiliği, Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a yönelik saldırı olayının faillerinin tespitine yönelik çalışmaların son aşamaya geldiğini açıkladı. Valilik, "Bu şahısları yönlendiren karanlık odakların deşifre edilerek adalete teslim edilmesine yönelik çalışmalar devletin istihbarat ve güvenlik birimlerinin koordineli ve kararlı çalışmalarıyla sürdürülmekte olup sonuçları en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacaktır." dedi.
 
Kaymakam Naif Yavuz'a yapılan saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 6 kişi gözaltına alındı. Şırnak merkezde gözaltına alınan 2 kişinin Uludere'de hiçbir yakınının olmadığı ortaya çıktı. Şüphelilerin sorgusu sürerken yeni gözaltıların olabileceği belirtildi. Bu arada Uludere ilçesine bağlı Şenoba Belediye Başkanı Sabri Babat ile 5 vatandaşın, kaymakama düzenlenen saldırıda 'halkı kışkırttığı' gerekçesiyle BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan hakkında Uludere Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Kaymakam Yavuz'un da davada taraf olabileceği belirtiliyor. Kaplan'ın bölgeyi ziyaret eden bakan ve milletvekillerini de telefonla arayarak "Gelmeyin, can güvenliğiniz yok." diyerek üstü kapalı bir şekilde tehdit ettiği iddia edildi. Kaplan, iddiaların aksine Uludere Kaymakamı'nı halkın elinden kendilerinin kurtardığını öne sürdü.
 
STK'LAR KAYMAKAMA SALDIRIYI LANETLEDİ
 
Şırnak'taki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kaymakam Yavuz'un saldırıya uğramasına büyük tepki göstererek kınadı. Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ali Ayan, olayın çok vahim olduğunu ve olayı lanetlediğini belirterek, bu saldırının bölge gelenek ve göreneklerine çok aykırı bir davranış olduğunu söyledi. Kaymakam Yavuz'u 'misafir' olarak tanımlayan Ayan, şöyle konuştu: "Buna bir 'öfke patlaması' deniliyor ama misafir olarak taziyeye gelen birine bu yapılmaz. Tüm Şırnaklılar, bu saldırıya üzüldü.''
Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş de hiçbir hak arama modelinin 'kin, nefret ve şiddet' yolu ile elde edilemeyeceğini belirterek, "Kaymakama yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz." dedi. Geliş, "Bizim örf ve âdetlerimizde olmayan bir durum gelişti. Bunu kınıyoruz. Olayın yöre halkının değil, provokatörlerce yapılma ihtimali kuvvetli." dedi. Cizre Genç İşadamları Derneği Başkanı Ali Bingöl ise saldırının cenaze sahipleri tarafından değil, provokatörler tarafından yapıldığını belirtti....
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA