• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kaymakam değil Hülya yenge
22 Temmuz 2010 Perşembe 13:38

Kaymakam değil 'Hülya yenge'

Konya'nın Sarayönü ilçesinin kadın kaymakamı Hülya Kaya,9 ay gibi kısa bir süre içinde ilçeye yaptığı hizmetler ve sıcakkanlı yaklaşımlarıyla başta kadınlar olmak üzere tüm halkın takdirini topladı
Sarayönü'nde 2009 yılının ekim ayında göreve başlayan Kaymakam Hülya Kaya, göreve başladıktan sonra bir bir hayata geçirdiği projelerle dikkatleri çekmeyi başardı.

İlk olarak ''Eğitim her engeli aşar'' projesini hayata geçirerek, köylerde okula gitmeyen kız çocuklarının okula kaydının yapılmasını sağlayan Kaymakam Kaya, daha sonra ''İyi Tarım Uygulamaları Projesi'' kapsamında sulama, organik tarım ve toprağın iyi kullanılması noktasında çiftçilere eğitim verdirdi.

Ardından eğitim, çevre, tarım ve hayvancılık ile istihdam alanlarında 10'u aşkın proje başlatan Kaymakam Kaya, bu süre içinde özellikle okula gitmeyen kızların ailelerini evlerinde ziyaret ederek, okula gitmelerini sağladı, engellilere de tedavi konusunda gerekli tüm imkanları seferber etti.

Kaya, 9 ay gibi kısa bir süre içinde ilçeye yaptığı hizmetler ve sıcakkanlı yaklaşımlarıyla başta kadınların olmak üzere tüm halkın takdirini topladı.

Makamına gelen kadınların birçoğunun ''Hülya abla'' ve ''Hülya yenge'' diye hitap ettiği Kaya, kendisinden yardım isteyen kadınların sorunlarını dinleyip, çözümü için çaba sarf ediyor.

Kaymakam Kaya, özürlülerin tespiti amacıyla başlattıkları bir proje kapsamında komisyon oluşturduktan sonra tespit edilen engellileri evlerinde ziyaret ettiklerini ifade ederek, 350 ailenin ihtiyaçlarının giderildiğini, evlerinin bakımının yapıldığını bildirdi.

Bu projeyi devam ettirmek istediklerini anlatan Kaya, ''Aileler çok yalnızlık çekiyorlardı. Bizim onların ziyaretine gitmemizle beraber yalnız olmadıklarını, toplum içine dahil olabileceklerini gördüler. Bu, projenin en olumlu sonuçlarından biriydi'' dedi.

Başlattıkları ağaçlandırma kampanyası çerçevesinde de 320 dekar alanda ağaçlandırma yapıldığını dile getiren Kaya, bu çalışmanın da sadece yeşillendirme değil, sünenin zararının en aza indirilmesi noktasında önemli faydalar sağladığını bildirdi.
 
-''SEN DE BAYANSIN, DERDİMDEN ANLARSIN''-

Görev yaptığı bölgelerde bayan olmasından dolayı 1-2 hafta kimsenin gelmediğini, olumlu adımlar atıldıkça önyargıların kırıldığını dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

''Bayanlarla genel olarak ilişkilerimiz çok iyi. Hemcinslerin birbirlerinin anlayabilmesi, çözüm bulabilmesi çok daha kolay. Ben göreve başladıktan sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuruda bulunan bayanların sayısında bile artış oldu. 'Sen bayansın, benim derdimden daha iyi anlarsın, eşimin işi yok, evde sıkıntılarımız var, buna bir çözüm yolu bulabilecek olan sizsiniz' deyip gelenler çok. Maddi sıkıntıları ve diğer problemlerinin çözümü için yardım istemek amacıyla gelen çok sayıda kadın var. İnsanların problemlerini çözmek kolay değil, ama dinlemek dahi onları rahatlatıyor.''

-''KAYMAKAM BEY' DİYENLERİ DE HOŞGÖRÜYLE KARŞILIYORUM''-

Kaya, makamında veya ziyaretine gittiği evlerde kendisine farklı şekillerde hitap edildiğini vurgulayarak, kendisine genelde ''kaymakam bey'' diye hitap edildiğini ama bu şekilde hitap edenleri yadırgamadığını bildirdi.

Köyden gelen veya eğitimini tamamlamamış insanların nasıl hitap edeceğini bazen bilemeyeceğini, bunu anlayışla karşılamak gerektiğini ifade eden Kaya, ''(Abla, yenge veya kaymakam bey) diyenler var. Ama bunları çok hoş karşılıyoruz. Sonuçta buraya geliyorsa, bu onun medeni cesaretini gösteriyor. 'ben, yenge, abla, bey değilim' diye ters bir duruş sergilediğimizde belki bir daha buraya gelmeyecektir. Bunu engellemek için biz; bey de amca da yenge de olabiliriz. Hiç problem değil. Önemli olan vatandaşın şu kapıdan içeri girip bize ulaşabilmesi'' diye konuştu.

Kaya, ilçede yaşayan bayanlarla ayda bir toplandıklarını, bayan olması nedeniyle bayan ve erkeklerle iyi bir iletişiminin olduğunu ve daha yoğun bir tempo içinde çalıştığını sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA