• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kayıtta paralel tahrifat
29 Mart 2014 Cumartesi 10:00

Kayıtta paralel tahrifat

Çetenin, MİT Müsteşarı Fidan'ın cümlelerinden kelime çıkararak tahrifat yaptığı ortaya çıktı.

YouTube video sitesine yüklenen 'Seçim güdümlü savaş planları' başlıklı iki bölümden oluşan kayıtta, Dışişleri'nde gerçekleştiği belirlenen toplantıdaki ifadeler uzun uzun yer aldı. 21 dakikalık ön görüşmeden alındığı öğrenilen ses kaydında Suriye'deki son dönemde yaşanan gelişmelerle Suriye sınırları içinde bulunan Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi'ne olası bir saldırı durumunda yapılacaklar konuşuluyor. Türkiye'nin Suriye'ye silah ve asker göndermesi seçenekleri, gerekirse müdahalede bulunulabileceği ifadelerinin yeraldığı kaydın tahrif edilip montajlanarak servise konulduğu ortaya çıktı.

FİDAN MONTAJLANDI

Ses kaydında Hakan Fidan'a ait olduğu öne sürülen seslerde montaj yapıldığı öğrenildi. Konuşmada özellikle Fidan'ı savaş çığırtkanlığı yapmakla suçlayan kesimlerin servis ettiği haberlerde yoğun dezenformasyon olduğu belirtilirken, Fidan'ın gerçek konuşmasının farklı bir şekilde gerçekleştiği kaydedildi. Alınan bilgilere göre Fidan, konuşmasında, savaşa girmenin doğru olmayacağının altını çiziyor. 1000 kilometrelik bir sınırın olduğu Suriye'de savaşın 3 yıldan beri sürdüğünü hatırlatan Fidan, IŞİD'in yaratacağı terör eylemlerine sıklıkla işaret ediyor. Fidan'ın cümlelerinin aradan kelime çıkarmak suretiyle montajlandığı ifade edildi. Ön görüşmeler sonrasında kozmik odaya geçen bakan Davutoğlu ve beraberindeki heyetin yaptığı 4 saatlik görüşmede ise sunumların yapıldığı ve tüm görüşmelerin tutunak altına aldığı öğrenildi.

İKİ SORUŞTURMA BİRDEN

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun çalışma ofisinden alındığı belirlenen ses kayıtlarını incelemeye alan güvenlik kaynakları, ihanet sarmalını ortaya çıkarmak üzere iki soruşturma dosyası birden açtı. Dün itibariyle teknik araştırmalarına hız veren 17 kişilik MİT ekibi çalışmalarını sürdürürken, açılan soruşturma dosyalarının 'casusluk inceleme' ve 'teknik inceleme' başlıklarıyla olduğu kaydedildi.

ALINAN CİHAZLARA DİKKAT

Paralel örgütün Irak'ın Kerkük kentinde dinleme santrali kurduğunu ortaya çıkaran Yeni Şafak, aynı çetenin, 2008 yılında Suriye'yi Irak'ın kuzeyindeki Musul kentine bağlayan Rabia kapısından yüksek teknoloji ürünü ortam dinleme sistemleri geçirdiğine de dikkat çekmişti. İsrail'den satın alınan cihazların Türkiye'ye kaçak olarak sokulduğu ve devletin en kritik birimlerinin her biri 55 bin dolar olan bu cihazlarla dinlenmiş olabileceği vurgulanmıştı.

Temaslara büyük takip

Mısır'da demokratik seçimlerle başa gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile darbeyle devrilmeden önce Kahire'de görüşen MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, Mısır temasları sırasında paralel şebeke tarafından yakın markaja alındığı ortaya çıktı. Fidan'ın Kahire'ye geliş programını bir elçilik personeli aracılığıyla öğrenen şebeke, bilgi almakta zorladığı dönemlerde Kahire'ye özel temsilci bile göndermiş. Fidan'ın son Mısır ziyaretinin içeriği hakkında istediği düzeyde bilgi alamayan çetenin, Irak'taki temsilcisini Kahire'ye yolladığı öğrenildi. T.B. isimli özel temsilcinin Mısır'a Büyükelçilik misafiri olarak gittiği, Fidan'ın Kahire temasları hakkında gerekli bilgileri topladığı ve ardından bu bilgileri Pensilvanya'ya ilettiği öğrenildi. Kahire'den alınan her bilginin iki günde bir raporlar halinde ABD'ye gönderildiği iddia ediliyor.

MÜSLİM ÖNCE ABD'YE

Dışişleri ve MİT yetkililerinin Suriye'deki muhalif gruplarla görüşme trafiğinin hız kazandığı bir dönemde Kahire'deki bir toplantıya katılan PYD lideri Salih Müslim'in Büyükelçilik rezidansındaki görüşmelerinin de daha Dışişleri'ne gelmeden Pensilvanya'ya servis edildiği ileri sürüldü.

Pardo izlemesi

Hakan Fidan'ın, MOSSAD Başkanı Tamir Pardo ile Kahire'de gerçekleştirdiği görüşmeleri de bölgedeki 3 kritik adamını kullanarak takip eden paralel çete, Mısır'daki diğer kritik görüşmeleri de yakından kayda aldı. Bölgesel gelişmelerle birlikte hızlı görüşme trafiğinin yaşandığı Ortadoğu ve Kuzey Afrika yapılanması içinde önemli merkez haline dönüşen Irak ve Mısır, paralel yapı için önemli iki alan olma özelliğini her zaman korudu. Cemaatin bu iki ülkedeki her gelişmeyi mercek altında tuttuğu ifade ediliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA