• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kayıt yaptıran öğrenciye diz üstü bilgisayar
13 Nisan 2010 Salı 10:07

Kayıt yaptıran öğrenciye diz üstü bilgisayar

Mevlana Üniversitesi tanıtım programı çerçevesinde, fakülte binalarının inşaat alanları, basın mensuplarına tanıtıldı.

Mevlana Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bahattin Adam, kuruluş kanununda tıp, eczacılık, hukuk, işletme, mühendislik ve eğitim fakülteleri bulunan Mevlana Üniversitesi'nin 2010-2011 eğitim yılında Rixos Kampüsü'nde eğitime başlamayı planladığını belirtti.
    

Mevlana Üniversitesi tanıtım programı çerçevesinde, fakülte binalarının inşaat alanları, basın mensuplarına tanıtıldı. Mevlana Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Sorumlusu Mehmet Ulaşan'ın eşliğinde, bina inşaatları hakkında bilgi verildi.
    

Prof. Dr. Adam, Rixos Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Gevher Sultan Eğitim, Araştırma, Kültür ve Sağlık Vakfı'nın 2007 yılında kurulmasının ardından Mevlana Üniversitesi'nin eğitim hayatına 2009 yılında ilk adımını attığını söyledi.
    

Afyonkarahisar kara yolunda Rixos Otel'in bitişiğindeki Rixos Kampüs'ü inşaatının devam ettiğini ifade eden Adam, ''Rixos Kampüs'ü, 100 bin metrekare arazi üzerinde yaklaşık 30 bin metrekare kapalı alana sahip olup, öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak konforda tasarlanmıştır. Bina dışında otoparkları, spor, eğlence ve gezi alanları ile bina içinde de aynı imkanlar bulunmaktadır. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. İnşaat işini yapan firmalara 15 Mayıs'a kadar süre tanıdık'' dedi.
    

Üniversite bünyesinde Mevlana Sosyal Araştırma Merkezi kurulacağını anlatan Adam, fuaye ve sergi alanı içinde Mevlana Müzesi minyatürünün yer alacağını ve mevcut müzedeki Çilehanelerin üniversitedeki minyatüründe öğretim görevlilerinin odası olarak kullanılacağını ve böylece Mevlana Müzesi'ni canlandıracaklarını ifade etti.
    

Adam, Mevlana Üniversitesi'nin ilk yılında Mühendislik Fakültesi bünyesinde Bilgisayar İngilizce, Elektrik-elektronik İngilizce, Bilgisayar Türkçe, Elektrik-elektronik Türkçe olmak üzere 4 program, Eğitim Fakültesi bünyesinde ise Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, İngilizce, Türkçe, Sınıf ve İlköğretim Matematik öğretmenliği olmak üzere 5 program için 580 öğrenci talebinde bulunduklarını söyledi.
    

Üniversitenin dünyanın seçkin eğitim kurumlarıyla yapacağı eğitim anlaşmalarıyla öğrencilerine uluslararası bir vizyon kazandırmayı ve eğitim kalitesini pekiştirmeyi hedeflediğini dile getiren Adam, ''Konya'da mevcut üniversitelerden akademisyen transferi yapmak yerine özellikle yurt dışından akademik personel getirmeyi düşünüyoruz. Eğitimin ilk yılından itibaren sıkı bir üniversite, sanayi ve ticaret işbirliği ile öğrencilerimizin her türlü iş çevresini ve dünyanın köklü şirketlerini tanımalarını ve mezun olduklarında buralarda iş bulmalarını sağlamak istiyoruz'' diye konuştu.
    

Mevlana Üniversitesi olarak ilk eğitim yılında kayıt yaptıran her öğrenciye diz üstü bilgisayar armağan edeceklerini bildiren Adam, şunları kaydetti:''Üniversitemizde Olimpiyat, Dünya ve Avrupa ölçeğinde altın, gümüş veya bronz madalya almış ve aktif olarak spor hayatına devam eden öğrencilere yüzde 100 öğrenim bursu vereceğiz. Lisans Yerleştirme Sınavı'nda ilk 100'e girenlere bin lira, ilk 500'e girenlere 750 lira, ilk bine girenlere 500 lira, ilk 3 bine girenlere 400 lira, ilk 4 bine girenlere 150 lira nakit ihtiyaç bursu verilecek.''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA