• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kayıp kimlik kabusu sona eriyor
27 Nisan 2010 Salı 15:35

Kayıp kimlik kabusu sona eriyor

Çalınan veya kaybolan nüfus cüzdanının kötü niyetli kişilerin eline geçmesinde yaşanan kabus sona eriyor...

Çalınan veya kaybolan nüfus cüzdanının kötü niyetli kişilerin eline geçmesi durumunda yaşanan kabusun sona erdiği bildirilen haberde kimliğini kaybeden vatandaşların adım adım yapması gerekenler şöyle:

ARTIK NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE BİLDİRİM YETERLİ

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 5.3.2010 tarih ve 2010/1 sayılı Vergi Kimlik Numarası İç Genelgesi ile kayıp ve çalıntı nüfus cüzdanının vergi dairesine bildirimi kaldırıldı. Nüfus müdürlüğüne bildirim yeterli olacak.

Genelgeye göre, vergi dairesine başvurarak:

* Mükellefiyet tesisi yaptırmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti tabiyetindeki kişilerin,

* TC kimlik numaralarını vergi kimlik numarası olarak bildiren, mevcut ve yeni kurulacak sermaye şirketlerinin ortakları, yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile genel müdürlerinin ibraz ettikleri nüfus cüzdanının, mükellefiyet tesisi yapılmadan ve/veya dosya numarası verilmeden önce MERNİS/Kimlik Paylaşım Sisteminden kayıp veya çalıntı olup olmadığı sorgulanacak.

YAPILAN YARGILAMA SONUCUNDA:

* İbraz edilen nüfus cüzdanının kayıp/çalıntı olduğunun tespit edilmesi halinde nüfus cüzdanındaki kişi adına mükellefiyet tesisi yapılmayacak ve/veya dosya numarası verilmeyecek.

* İbraz edilen nüfus cüzdanı iade edilmeyip bir yazı ekinde ilgili nüfus müdürlüğüne, fotokopisi de yine bir yazı ile emniyet müdürlüklerine gönderilecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA