• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kaygıları boşa çıkardı, dünya şampiyonu oldu
26 Temmuz 2017 Çarşamba 13:49

Kaygıları boşa çıkardı, dünya şampiyonu oldu

Dünya Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan 19 yaşındaki milli sporcu Zeliha Ağrıs, ailesinin kaygılarına rağmen çok sevdiği bu sporda adını dünyanın zirvesine yazdırmayı başardı.

Dünya Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan 19 yaşındaki milli sporcu Zeliha Ağrıs, ailesinin kaygılarına rağmen çok sevdiği bu sporda adını dünyanın zirvesine yazdırmayı başardı.

Güney Kore'nin Muju kentinde düzenlenen 23. Dünya Tekvando Şampiyonası'nda kadınlar 53 kiloda altın madalyanın sahibi olan Zeliha Ağrıs, şampiyonluk yolunda yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Spor yapmayı çok sevdiğini dile getiren Zeliha Ağrıs, 10 yaşında başladığı voleybol ve basketbolun ilgisini çekmediğini söyledi.

Babasının lokantasına gelen tekvandocuları görünce bu spora ilgi duymaya başladığını aktaran Zeliha, şunları kaydetti:

"Tekvandoya başlamak istediğimi aileme söyledim. Anne ve babam ilk zamanlar bir yerim kırılır diye tekvandoya gitmeme karşı çıktı. Tekvandoda çok hevesli olduğumu görünce bana kıyamayarak, 'Tamam hevesini al da sonra bırakırsın.' dediler ama bendeki heves hiçbir zaman bitmedi. Yaşıtlarım sokakta ip atlarken, top oynarken ben tekvando antrenmanına gidiyordum. Bu sporu çok sevdim ve devam ettim. Tekvando dünyadaki en tehlikeli sporlar içerisinde 28. sırada. Ailem de bunu fark etti. Anne ve babam dünya şampiyonu olunca çok sevindiler. Şimdiye kadar nasıl yanımda oldularsa bundan sonra da yanımda olacaklarını söylediler."

Zeliha Ağrıs, Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda elde ettiği birinciliğin ardından antrenörü Ali Şahin'in "Sende parlak bir ışık var." diyerek elinden tuttuğunu dile getirerek, "Büyükler kategorisinde ilk defa 2016 yılında katıldığım Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda 3. oldum. 2017'de ise Dünya Şampiyonu oldum. Bu başarımda hep yanımda olan Ali Şahin hocamın emeği var. Ona çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

- "Tokyo'da altın madalya almak istiyorum"

Zeliha Ağrıs, Dünya Şampiyonası'nda, Avrupa şampiyonu Rus sporcu Tatiana Kudashova'yı 11-8 mağlup ederek altın madalyaya uzandığını hatırlatarak, "2013'te yenildiğim Rus rakibimi hedefime almıştım. Her antrenmanda onu düşünüyordum. Geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda yarı finalde tekrar ona yenilmem beni çok üzdü. Bir yandan da çok hırslandım. Dünya Şampiyonası'nda Rus rakibimle finale kalınca kendi kendime 'Avrupa Şampiyonası senin olsun ama Dünya Şampiyonası benim olacak.' dedim ve Rus sporcudan rövanşı aldım." ifadelerini kullandı.

Zeliha, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak istediğini anlatarak, "Önümüzde çeşitli turnuvalar, Avrupa ve dünya şampiyonaları var. Bu şampiyonalarda başarı elde edip 2020'de Tokyo'da altın madalya almak istiyorum." şeklinde görüş belirtti.

 

- Şahin: "Asıl süreç şimdi başlıyor"

 

Tekvando Milli Takımı Antrenörü Ali Şahin de Zeliha Ağrıs'ı yıldızlar kategorisinden beri takip ettiklerini aktardı.

Oyun kuralları değişince Zeliha'nın tekniğini de değiştirdiklerini anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"2016'daki Avrupa Şampiyonası'nda üçüncülük elde etti. Yaşadığı sakatlık performansını olumsuz etkiledi. Bütün sıkıntılara rağmen en üst düzeyde çalışmalarını sürdürdü. Dünya Şampiyonası'nda, daha önce iki kere çok önemli müsabakalarda maç verdiği Rus rakibini yendi. Sıkı bir sporcu ve çok dayanıklı olan Zeliha, dünya şampiyonu olmayı bu genç yaşta başardı. Zeliha için asıl süreç şimdi başlıyor. Bundan sonra hem unvanını korumaya çalışacak hem de olimpiyatlar için önemli puanlar alması gerekecek."

Ali Şahin, olimpiyat oyunları için puan veren turnuvaları hedeflediklerini dile getirerek, "Zeliha bu yarışmalarda 53 kilo yerine kendini 57 kiloda deneyecek. İnanıyorum ki bunda da başarılı olacak ve 2019'a kadar ekstra puanları tamamlayarak olimpiyatlara doğrudan dünya seçmesinden girecek. Önümüzde iki Avrupa, bir dünya şampiyonası ve bir Dünya Tekvando Grand Prix'si var. Zeliha bunları başaracak bir sporcu." değerlendirmesinde bulundu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA