• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kayalıklarda cansız bedeni bulundu
20 Mayıs 2012 Pazar 12:59

Kayalıklarda cansız bedeni bulundu

Konyanın Beyşehir ilçesinde 3 gündür kayıp olarak aranan 65 yaşındaki adamın cansız bedenine ulaşıldı.
Konya’nın Beyşehir ilçesinde 3 gündür kayıp olarak aranan 65 yaşındaki adamın cansız bedenine ulaşıldı.
Kahvehaneden oğlu ile birlikte çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Duran Yetiş’in cansız bedenini arama çalışmalarına sonradan katılan Jandarma’nın “Halay” adlı iz takip köpeğinin elbisesini koklamasının ardından kısa süre içerisinde bulması kasaba halkını da şaşkına çevirdi.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Adaköy beldesinde ilköğretim okulu bahçesinde tek katlı bir evde yalnız yaşayan akli dengesi yerinde olmadığı belirtilen 65 yaşındaki Duran Yetiş, 16 Mayıs günü akşam saat 21.00 sıralarında oğlu ile birlikte oturduğu kahvehaneden ayrıldıktan bir süre sonra kayıplara karıştı. Her gün kahvehaneye geldiği belirtilen yaşlı adamın ertesi gün gelmemesi üzerine köyde ayrı bir evde kalan oğlu kaybolduğundan şüphelenerek evine baktı. Ancak, evde olmadığını gören oğlu Erhan Yetiş, belde halkı ile birlikte kendi imkanları ile çevrede arama yaptı. Arama çalışmalarından sonuç alamayan aile durumu Jandarma’ya haber verdi. Rahatsızlığı nedeniyle fazla yürüyemeyeceği düşünülen yaşlı adamın kasabanın yanından geçen ve sularını Beyşehir Gölü’ne döken Gembos Derivasyon Kanalına da düşmüş olabileceği değerlendirilirken, burada dalgıçlar tarafından su altı arama faaliyetleri gerçekleştirildi.

Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün su ürünleri koruma teknesi ise kanalın Beyşehir Gölü’ne sularını boşalttığı kesimde yüzey araması yaptı. Bu arada, evin çevresinde, kasaba içerisinde ve yerleşim birimi çevresinde de arama çalışmaları yapılırken, Konya’dan bölgeye sevk edilen Jandarma’nın eğitimli bir iz takip köpeği de arama çalışmalarına sonradan katıldı. Yaşlı adamın evinde bulunan elbiselerini koklamasının ardından köy içerisinde yürümeye başlayan Jandarma köpeği, çok geçmeden kasaba çıkışında durdu. Köpeğin durduğu bölgede arama yapan Jandarma ekipleri ve vatandaşlar, kısa süre sonra yaşlı adamın cansız bedenine ulaştı.

Leylekler Tepesi olarak bilinen mezarlığın karşısındaki Sığır Sulağı mevkisinde kayalıkların yaklaşık 20 metre aşağısında çalılıkların üzerine düştüğü tespit edilen yaşlı adamın cansız bedeni, Jandarma olay yeri ekipleri ve savcının incelemesinin ardından bir minibüse konularak otopsi için Beyşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bu arada, Konya İl Jandarma Komutanlığı’na ait 6 yaşındaki Halay isimli iz takip köpeğinin elbisesini koklamasının ardından peşindeki Jandarma ekipleri ile kasaba halkını 5 dakika gibi kısa bir sürede yaşlı adamın cansız bedeninin olduğu bölgeye götürmesi ise vatandaşları şaşırttı. Yaşlı adamın bulunmasının ardından bazı vatandaşlar, köpeğe övgüler düzerken, fotoğrafını çekenler de dikkat çekti.

Öte yandan, yaşlı adamın yakınları cansız bedeninin bulunması üzerine gözyaşlarına hakim olamazken, baygınlık geçiren bir oğlu ise olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaşlı adamın kardeşi Ali Yetiş ise, arama çalışmalarının sona ermesinin ardından Jandarma görevlilerine teşekkür etti. Oğul Erhan Yetiş ise, akıl sağlığının olmadığını belirttiği babasıyla birlikte kahvehaneden çıktıktan sonra kendisinden haber alamadıklarını belirterek, “Evde tek başına kalıyordu. Aradık ama bulamadık” diye konuştu.

Adaköy Belde Belediye Başkanı Nihat Ulu ise, kahvehaneden çıktıktan sonra nereye gittiğini kimsenin görmediği yaşlı adamı 2 gündür aradıklarını belirterek, “Köyde aramadığımız yer kalmadı. Göl istikametinden göle akan kanal içerisine tekneler geldi, Jandarma köpeği geldikten 10 dakika sonra ise bulundu. Bugün arama kurtarma ekipleri de geldi. Jandarma köpeği kokusunu aldıktan sonra kokuyu takip ederek köyün kenarındaki bir tepeye geldi. Köpek de olmasa bulma imkanı olmayacak gibiydi. Burası Sığır Sulağı dediğimiz köy kenarında bir tepe ve kayalıklardan çalıların üzerine düşmüş. Akla gelmeyecek bir yerdi. Burada oturmuş mu oturmamış mı, yoksa kendini mi attı onu bilemiyoruz” şeklinde konuştu. Yaşlı adamın kayalıkların üzerinden mi düştüğü ya da kendisini buradan aşağıya mı attığı ise olayla ilgili başlatılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından netliğe kavuşacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA