• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Katliamları dünyaya duyuruyorlar
29 Ağustos 2012 Çarşamba 11:49

Katliamları dünyaya duyuruyorlar

Suriye'deki katliamları uluslararası medyaya taşıyan aktivistler, habere ulaşma ve haberi dünyaya ulaştırma sistemlerini anlattı.
Suriye'de yaşananları medya vasıtasıyla dünyaya duyuran aktivistler, Esed yönetimine bağlı askerlerden ve Şebbiha milislerinden korunmak için muhaberat mensupları gibi takma isim kullanıyor, kamuflaj yapıyor.
Suriye Resmi Haber Ajansı SANA'nın eski Dera Bölge Müdürü Ebu Vesim, Esed'in askerlerinin Dera'ya girmesinin ardından kabustan daha kötü manzaralarla karşılaştıklarını, bu olayların ardından muhalif saflara katılarak ailece Ürdün'e göç ettiklerini söyledi.
Devrimin ardından Suriye'de yaşananları uluslararası kamuoyuna ulaştıran aktivistlere katılan Ebu Vesim, yaptıkları haberlerin güvenilir olduğunu, ellerine geçen bilgileri, ancak 3 kaynak tarafından doğrulandıktan sonra yayımladıklarını belirtti. Ebu Vesim yalnızca Dera'da kendilerine bilgi sağlayan aktivistlerin sayısının yaklaşık 2 bin 500 olduğunu kaydetti.
Şehir girişlerine de aktivistlerin konuşlandığını belirten Ebu İbrahim, bunların görevlerinin Esed güçlerinin şehre girmesi halinde diğer aktivistleri uyarmak olduğunu söyledi.
Ebu İbrahim, aktivistlerin kendilerini korumak için takma isim kullandıklarını, birbirleriyle iletişim kurmak için ise Türk ve Ürdün telefon hatlarını veya uluslararası düzeyde geniş kapsama alanına sahip Thuraya telefon hattını kullandıklarını belirtti.
Video göndermede zorlandıklarını dile getiren Ebu İbrahim, hafıza kartlarına yüklenen görüntülerin Ürdün veya Lübnan'a gönderilerek uluslararası medya ile paylaşılmasının sağlandığını kaydetti. AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA