• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Katiplere elektronik kumpas
10 Nisan 2015 Cuma 09:56

Katiplere elektronik kumpas

Adliyelere hakim olmak isteyen paralel yapının, sadece hakim ve savcılıklara değil adalet sisteminin en küçük hücresine dahi hakim olmak için elinden geleni yaptı.

2011 yılı sonrası Adalet Komisyonu başkanlık ve üyeliklerini ele geçirmeyi başaran şebeke katip, mübaşir ve diğer adliye personelinin önemli kısmını kendilerine yakın isimlerden seçti. Sınavlardan başarılı olup bu görevlere gelmeyi başaran isimler ise sahte ihbar mektuplarıyla tasfiye edilmeye çalışıldı. Hedefin ise, Adalet Bakanlığı Ulusal Yargı Ağı'na (UYAP) sızmak olduğu ortaya çıktı.
ÖRGÜTÜN YÖNTEMİ HEP AYNI
Bu yöntemin mağdurlarından biri Bursa Adliyesi'nde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan S.G. Mağdur Yazı İşleri Müdürü hakkındaki şikayet mektubu yine aynı adliyede zabıt katibi olarak görev yapan R.S adına açılmış sahte bir e-posta adresiyle Adalet Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı'na ulaştırıldı. Mektupta, müdürün bilgisayar kullanmayı dahi bilmediği, mesaiye avukatlardan ve vatandaşlardan sonra geldiği, UYAP'ı kullanmayı beceremediği ve sürekli mahkeme kalemindeki diğer görevlilerden yardım istediği ileri sürülüyordu.
SAHTE MAİLLE İTİBAR SUİKASTI
Adına sahte e-posta adresi açılan R.S'nin ifadesi alındı. R.S mektubu kendisinin göndermediğini belirtti. UYAP'ı kullanmayı bilmemekle suçlanan Yazı İşleri Müdürü'nün UYAP'ı etkin kullandığı için takdirname aldığı belirlendi. İftira soruşturması takipsizlikle sonuçlandı. Hedefe koyulan diğer katip ise UYAP uzmanı N.Ş..Fiziki takip de uygulandığı ortaya çıkan UYAP uzmanı, hakkında soruşturma olması nedeniyle şeflik kadrosuna geçemedi. Bu soruşturma da takipsizlikle bitti. Paralel yapının adalet sisteminden tasfiye edilmesiyle katipler de harekete geçerek paralel yapı hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık, “Örgüt kurma, karalama ve şantaj” suçlamalarıya soruşturma başlattı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA