• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Katılım Bankaları İslama uygun çalışıyor
10 Nisan 2014 Perşembe 14:56

Katılım Bankaları İslam'a uygun çalışıyor

Dünya Erdemli Sanayici ve İşadamları Derneği (DERSİAD) Konya Şubesi’nde düzenlenen gelişim seminerinin bu haftaki konusu “Katılım Bankacılığının Prensipleri” oldu.
DERSİAD’ın geleneksel Çarşamba programının konuğu olan Türkiye Finans Aziziye Şubesi Müdürü Ferhat Bütüner, “Katılım Bankacılığının Prensipleri” konulu sunumunda sektörle ilgili tartışmalı konulara açıklık getirdi. Katılım bankacılığının Türkiye bankacılık sektöründe yüzde 5’lik payı henüz geçtiğini belirten Bütüner, “Katılım bankacılığının payının daha da yükseleceğini düşünüyoruz. Bizim iddiamız şu; eğer insanların paraya değil gerçek mala ihtiyacı varsa ve İslam’a uygun hareket etmek istiyorsa biz burada devreye giriyoruz. Biz kimseye para satmıyoruz. Adımız kanunlara uygun şekilde banka olabilir. Ama biz belirlenen bir malı alıp İslami usullere uygun olarak vadeli şekilde satıyoruz. Bu uygulamanın temelleri Asrı Saadet döneminde vardır. Bu kurumların faizle para satan bankalar gibi görülmemesi gerekir” dedi.
DERSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Serin de, alışverişte İslami açıdan sakıncalı işlemlerin artmasında lüks tüketime olan ilginin de neden olduğunu belirtti.
Serin, programın sonunda Bütüner’e isminin yazılı olduğu çini tabak hediye etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA