• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Katili otomobil anahtarı yakalattı
10 Temmuz 2013 Çarşamba 10:27

Katili otomobil anahtarı yakalattı

Konya'da kayınpederini öldüren zanlı, terk ettiği arabasının anahtarını başka bir isimle ağabeyine gönderdiği adresten yola çıkılarak yakalandı. Yakalanan zanlının 46 gün içerisinde otostopla ...

Konya'da kayınpederini öldüren zanlı, terk ettiği arabasının anahtarını başka bir isimle ağabeyine gönderdiği adresten yola çıkılarak yakalandı. Yakalanan zanlının 46 gün içerisinde otostopla şehir şehir gezip Suriye sınırına kadar gittiği ve korktuğu için tekrar geri döndüğü öğrenildi.
Olay, 25 Mayıs günü saat 12.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Hocacihan Yüzüncü Yıl Mahallesi Erduran Sokak’ta meydana gelmişti. İddiaya göre, Halis Mendi'nin (70) yaptırdığı kooperatiften damadı Yüksel T. (41) ev aldı. Ev parasını ödeme yapmasına rağmen bitiremeyen Yüksel T., kayınpederini otomobilinde otururken pompalı tüfekle vurup öldürdükten sonra olay yerinden kendi aracıyla kaçmıştı. Yüksel T'nin başka bir adrese otomobilini de bırakıp gittiğini gören polis geniş çaplı arama başlatmıştı.

SURİYE SINIRINDAN GERİ DÖNMÜŞ
Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kayınpederini öldürdükten sonra kaçan zanlıyı yakalamak için özel bir ekip oluşturarak çalışmalara başladı. Polis, yaptığı çalışmalarda zanlının otostopla Hatay'a kadar gidip Suriye sınırında bekledikten sonra geri döndüğünü tespit etti. Telefon dahi kullanmayan zanlıyı bulmak için her türlü imkanı kullanan polis, yakınlarını da takibe aldı. Takip sırasında Mersin'den zanlının ağabeyine bir posta geldiğini ve içinde otomobil anahtarı olduğunu öğrenen özel ekip harekete geçti. Mersin'e giden Konya polisi, bölgede yaptığı çalışmada cinayet zanlısının başka bir isim kullandığını ve Isparta'ya gittiğini öğrendi.

KENDİSİNİ ACINDIRIP İŞE GİRMİŞ
Isparta'ya giden polis, şahsı bulmak için 5 gün yaptığı çalışmada zanlının bir iş yerinde bekçilik yaptığını belirledi. İş yerine gece baskını düzenleyen polis, katil zanlısı T'yi yakalayarak gözaltına aldı. Nasıl yakalandığını anlayamayan Yüksel T'nin, sürekli otostopla kaçtığı ve çevresinde paraya ihtiyacı olan iş arayan biri olarak kendini başka isimle tanıttığı belirlendi. Zanlı, cinayeti de kayınpederinden aldığı evin borcunu bir türlü bitirememesi nedeniyle işlediğini de söylediği öğrenildi.
Otostopla kaçan ve 46 gün sonra yakalanan zanlının Adana'dan Hatay'a oradan da Samandağ ilçesine geçerek Suriye'ye kaçmak istediği ancak iç savaş nedeniyle korkup geri döndüğü ileri sürüldü. Isparta'da yakalanan zanlı Konya'ya getirilerek Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen zanlının ifadesinin alınmasının ardından kasten adam öldürme suçundan mahkemeye sevk edileceği bildirildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA