• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Katib hakim olunca!
03 Temmuz 2009 Cuma 15:14

Katib hakim olunca!

Konya'nın Bozkır İlçe Adliyesi'nde görevliyken girmediği duruşmaya bir memuru gönderdiği iddia edilen hakime 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.
Konya'nın Bozkır İlçe Adliyesi'nde görevliyken girmediği duruşmaya bir memuru gönderdiği iddia edilen hakime 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.
Edinilen bilgiye göre, Bozkır Adliyesi'nde hakim olarak çalışan Seray G., 2007 yılının Kasım ayında adliyede görülen bir davaya girmedi. Adliyede görevli katip Mehmet Ali C.'yi hakim gibi duruşmaya çıkararak duruşma zabıtlarını imzaladığı iddia edilen hakim Seray G. hakkında, davanın tarafı olan vatandaşın şikayeti üzerine resmi evrakta sahtecilik iddiasıyla dava açıldı. Hakim, Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. Yapılan duruşmada hakim Seray G.'ye TCK'nın 204/2 maddesine göre önce 3 yıl hapis cezası verdi. Suçun resmi evrak duruşma zaptı olması sebebi ile mahkeme hapis cezasını 4 yıl 6 aya çıkarttı. Hakim Seray G.'nin mahkemedeki iyi halini göz önüne alan mahkeme heyeti, cezayı 3 yıl 9 aya indirdi. Hakim yerine mahkemeye çıkan katip Mehmet Ali C. ise aday memur olması ve işi bilmediği gerekçesiyle mahkeme tarafından beraat ettirildi. Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığının hakim Seray G. hakkında verdiği karar Yargıtay tarafından onaylanırsa kesinleşecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA