• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kasette kumanda MHP Genel Merkezinde mi?
12 Mayıs 2011 Perşembe 12:50

Kaset'te kumanda MHP Genel Merkezi'nde mi?

Kaset skandalının ardından iktidara ve 'Okyanus ötesine' yönelik ciddi suçlamalarda bulunan Bahçeli'nin konuyu mahkemeye taşımaması manidar bulunuyor.

Kaset skandalının ardından iktidara ve 'Okyanus ötesine' yönelik ciddi suçlamalarda bulunan Bahçeli'nin konuyu mahkemeye taşımaması manidar bulunuyor. Kaset skandalına ilişkin soruşturma Bahçeli'nin hedef gösterdiği AK Partili Bayındır üzerinden yürüyor. Skandal görüntülerde yer alanlar bile henüz suç duyurusunda bulunmadı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinde yaşanan kaset skandalının ardından iktidarı ve 'okyanus ötesini' suçladı ancak, dava açılması için herhangi bir girişimde bulunmadı. Sadece skandala karışanların istifalarını istedi, soruşturma ise hedef gösterdiği AK Partili İbrahim Faruk Bayındır'ın suç duyurusu üzerinden yürüyor.

Ciddi iddialarda bulunuyor ama mahkemeye taşımıyor

Partisine yönelik çok ciddi operasyonların olduğuna ilişkin iddialarda bulunan Bahçeli'nin yaptığı ağır suçlamarının ardından konuyu mahkemeye taşımaması manidar bulundu. Skandal görüntülerde yer alanların da dava açmaması, 'MHP'ye yönelik operasyonun parti içerisinden mi?' sorusunu gündeme getirdi.

Kaset skandalında tek suç duyurusu Bayındır'ın

Eski genel başkan yardımcıları ve eski İstanbul İl Başkanı'nın internete düşen görüntüleriyle ilgili soruşturma kapsamında savcılık, AK Partili İbrahim Bayındır'ın suç duyurusunun ardından MHP'den bilgi ve belge istedi. Bayındır, Bahçeli tarafından gizli kamera skandalının ardındaki isim olarak gösterilmişti.

Bu sözleri söyledi ama gereğini yapmadı

"Buradan Başbakan Erdoğan'a sormak istiyorum. İbrahim Faruk Bayındır kimdir? Bu şahıs Küçükçekmece Belediyesi'nde AKP meclis üyeliği yapmış mıdır? Arkasından istifa ederek İstanbul 3. bölgeden milletvekili adaylığına müracaat etmiş midir? Bu kişinin partimizi zan ve töhmet altında bırakan kirli internet siteleriyle ne tür bağlantısı vardır?" diyen Bahçeli'nin Bayındır'a yenölek dava açmaması da dikkat çekti.

4 Mayıs 2011: AK Parti'nin iftiralarının odağındayız

Bahçeli, kaset skandalının ardından "Başbakan ve partisinin iftiralarının odağındayız. Bu yüzden okyanus ötesinden yönlendirilen internet sitelerinin kara çalmasıyla yüz yüzeyiz. Hedef Milliyetçi Hareket ve Ülkücülerdir" dedi.

16 Eylül 2010: Kumanda odası Okyanus ötesinde

MHP lideri Bahçeli referandum sonrası partisine yönelik eleştiriler üzerine de benzer bir açıklamayı yaptı. Teşkilatına genelge yayınlayan Bahçeli, Başbakan Erdoğan’a “Kalleşçe propagandadan vazgeç, bedeli ağır olur” diye seslendi.

Bahçeli, açıklamasında partisine karşı düzenlenen harekatın kumanda odasının ise okyanus ötesinde olduğunu iddia etti.

İşte o açıklama:

"Bilinmelidir ki, başta Başbakan Erdoğan olmak üzere; iktidar partisinin tüm kadrolarının özellikle MHP’ye gönül veren ve asıl sahibi olan ülkücülere yönelik siyasi mütecaviz niyetlerinin, akılları çelmek için yapılan alçakça oyunlarının, ülkücülere kan kustururken ve hakaret ederken şimdi dost görünmeye çalışan münafıkça hamlelerinin amacına ulaşamayacağı açıktır. MHP’ne karşı başlatılan karalama kampanyasının hareket merkezi AKP ve kumanda odası Okyanus ötesindedir. Türk milletinin idari ve yönetim şeklini değiştirmek için sabırsızlıkla bekleyen ve etnik kimliklerin Anayasa’da tanımlanması konusunda ellerini ovuşturanlar partimizi değersizleştirmek, küçültmek ve itibarsızlaştırmak için dört bir koldan harekete geçmişlerdir. İmralı canisinin meşru siyasi aktör gibi röportajının bile yayınladığı bir ortamda ve hazırlanacak yeni anayasayla federasyona dönüştürülmesi planlanan ülkemizin teminatı ve son savunma hattı MHP’dir. Bu itibarla, partimizi köşeye sıkıştırmak, siyasi güç kaybına uğradığı izlenimini yaygınlaştırmak için yıkım koalisyonu tam mesai faaliyete geçmiştir."

haber365

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA