• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kasetçileri tespit ettik
13 Mart 2014 Perşembe 07:44

Kasetçileri tespit ettik

Başbakan, bakanlarıyla yaptığı görüşmeleri illegal biçimde dinleyip servis edenleri belirlendiğini zamanı gelince açıklanacağını söyledi

Başbakan Erdoğan, yasa dışı dinleme yapanları ve bunları montajlayıp servis edenleri tespit ettiklerini ifade etti. Başbakan Erdoğan 24 TV'te, Gazeteci-yazar Mustafa Karaalioğlu'nun soruları cevapladı. Devlet içindeki paralel yapılanma, 30 Mart seçimleri ve yeniden alevlendirilmek istenen sokak olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Erdoğan satırbaşları ile şunları kaydetti:

DİNLEME YAPANLARA ULAŞTIK

Yasa dışı dinlemeler konusunda titizlikle çalışıyoruz. Montaj görüntüler, çeşitli telefon dinlemeleri… Düşünün şimdi ben Başbakanım, benim telefonlarımı dinleyemezler, öyle bir yetki yok, Cumhurbaşkanını dinleyemez. Mahkeme kararıyla bile dinleyemez benim telefonumu. Benim Bakanlarımla yaptığım konuşmalarım, Adalet Bakanım ile yaptığım konuşma dinleniyor, ondan sonra bunu da servis ediyorlar. Bunu servis edeni bulup çıkartmak bizim görevimiz değil mi? Bunu çıkarıyorsun, teşhir ediyorsun bundan rahatsız oluyorlar. Bunların hepsine biz şuanda ulaştık. Burada bizim sabrımız var, olacak.

Şunda biz bazı şeyleri açıklamaya kalkarsak biz bir defa bu işi çözemeyiz. Bu işi yapacaksa bunu tam kazımamız lazım, hukuk içinde yerli yerine oturtmamız lazım. Dikkatli olmaya mecburuz. Devletin kendi içindeki mekanizmalarının, çarklarının daha sağlıklı döndüğünü görmemiz lazım. Bunun tam manasıyla sağlıklı döndüğünü gördüğümüz anda bu işe müdahalenin vakti gelmiş demektir

80 BİN BROŞÜR BASTIRMIŞLAR

Cemaat yapısından bu saldırıları beklemiyorduk. Dün çok dostça bir araya oturup yemek yediğiniz, dertleştiğiniz insanlar, bakıyorsunuz tamamıyla karşınıza geçmiş. Daha da öteye gitmek suretiyle mesela bu akşam aldım, 80 bin broşür bastırmışlar, çeşitli basın yayın organlarından elde etmek suretiyle. Bunları evlerin kapılarının altından filan dağıtıyorlarmış. Bunlar yakalandı. Aynı şekilde Siirt'te söylediler. Bunlara müdahaleler, gerektiği anda yapılıyor. Paralel yapının başındaki zat, 'ben bugüne kadar oy kullanmadım, kullanmayacağım' diyor ama yönlendiriyor. Denizli'de cep telefonlarına 'AK Parti'ye oy vermeyin de kime verirseniz verin' şeklinde mesajlar atılıyor.

O mahkeme hesabını vermek zorundadır

13. Ağır Ceza Mahkemesin kaldırılmasına rağmen bir karar verdiğini ve bunun Meclis'i tanımamak demek olduğunu belirten Başbakan, 'HSYK'nın bundan önce devreye girmesi gerekirdi ama girmemişti. Bu tür yerlerde olanlar bir makamın kendilerini hesaba çekeceğini düşünmezse bu ülkede düzen kurulmaz. Birisi kalkıp 'yasama organını tanımıyorum' diyorsa bunun hesabını vermesi gerekir' ifadelerini kullandı.

Mirzabeyoğlu için talimat verdim

'(28 Şubat Davası) Ben o konuların da takipçisiyim. Gerek Salih'in (Mirzabeyoğlu) olsun, gerek Yakup'un (Köse) olsun, bütün bunlarla ilgili arkadaşlarımın bu konularla ilgili gerekli çalışmaları yapması konusunda gerekli talimatları verdik. Takipçisiyiz.

Olaylara pirim vermeyin

Benim halkıma mesajım, toplumsal olaylara kimsenin ilgi duymaması. Bu ülkemize zarar veriyor, ülkemizin görüntüsüne zarar veriyor. Birçok bireysel olay, toplumsal olaylara dönüştürülerek ülkemizin geleceğine zarar veriliyor. Biz bu ülkeyi rahat bir zeminde bulmadık. Özgürlük noktasında cumhuriyet tarihinde hiçbir kimsenin yapmadığını yapan bir ülkeyiz. Bu oyunlara asla prim vermemek lazım. Türkiye'de aşırı örgütler var bu örgütler puslu havaları sever. Bizim için sandığı huzur içinde ulaşmak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA