• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kasedi yükleyen Tuncay Güney mi?
10 Mayıs 2010 Pazartesi 16:17

Kasedi yükleyen Tuncay Güney mi?

Deniz Baykal'ın istifasına neden olan video görüntülerinin Kanada'nın Toronto kentinden internete yüklendiği kaydedildi.

O görüntünün adresi Toronto
Baykal'ın istifasına neden olan görüntülere ilişkin bir kişinin ifadesi alındı.

Görüntüleri tesadüfen gördüm
CHP Lideri Deniz Baykal'ın istifasına neden olan görüntülere ilişkin polisin yaptığı araştırmada, yayını yapan bir internet sitesinin sahibi Murat D. isimli bir kişinin ifadesi alındı. Murat D. ifadesinde görüntüleri tesadüfen bulduğunu ve yurtdışı kaynaklı Metacafe isimli internet sitesinden kopyaladığını söyledi.

Murat D. isimli şahıs emniyete götürüldü
Görüntüler Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın müdahalesiyle durdurulurken, Emniyet yetkilileri de hızlıca araştırmaya başladı. Baykal'ı istafaya götüren görüntülerin kaynağı olarak belirlenen Haber Vaktim isimli sitenin kaynağını araştırdı. Emniyet Genel Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele biriminin yaptığı tespitle site sahibi Ankara'da geçtiğimiz Cumartesi günü Murat D. adlı kişi Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce götürüldü.

Haber niteliği taşıdığı için görüntüleri yayınladım
Burada ifadesine başvurulan Murat D., sitenin sahibi olduğunu ancak görüntüleri internette dolaşırken tesadüfen Metacafe isimli bir sitede bulduğunu söyledi. Yurtdışı kaynaklı bu siteden haber niteliği taşıdığı için görüntüleri alıp yayınladığını söyleyen Murat D., daha sonra yayın yasağı nedeniyle kaldırdığını ifade etti.

Kanada Toronto merkezli bir adres
Bu gelişmenin ardından Metacafe isimli siteye ilişkin kayıt arayan polis yetkilileri, Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'na kaynak araştırması için başvurdu. Yapılan ilk tespit ise Baykal'ın görüntülerini yayınlayan sitenin Kanada Toronto'da merkezli bir adrese sahip olduğu yönündeydi. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi veren emniyet yetkilileri, bilgi için Adalet Bakanlığı aracılığıyla "istinabe" yöntemiyle (başka bir ülkede işlenen suç için, diğer bir ülkede bulunan şahsın ifadesine başvurulması) internet sitesinin sahiplerinin ifadesinin alınması için resmi yazılması istendi. ANKA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA