• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kartallar yüksek uçar ama hangisi?
19 Eylül 2009 Cumartesi 01:30

Kartallar yüksek uçar ama hangisi?

Bank Asya Liginde mücadele eden ve 4. hafta sonunda liderlik koltuğuna oturan Konyaspor bugün sahasında ligin güçlü ekiplerinden Kartalspor ile karşılaşacak
Bank Asya Liginde mücadele eden ve 4. hafta sonunda liderlik koltuğuna oturan Konyaspor bugün sahasında ligin güçlü ekiplerinden Kartalspor ile karşılaşacak. Koltuğunu korumak ve rakipleri ile arasındaki farkı açmak isteyen yeşil-beyazlı ekip karşılaşmaya mutlak galibiyet parolası ile çıkacak. Sezona Gaziantep deplasmanından aldığı galibiyetle merhaba diye Kartal, ikinci hafta oynadığı ve seyircisi ile ilk defa buluştuğu maçta Erciyesspor ile 1-1 berabere kalarak taraftarını korkutmuştu. Ancak zorlu Çanakkale deplasmanını 2-1 ile geçen Konyaspor liderlik adına büyük bir avantaj yakalamış oldu. Yeşil-beyazlı ekip yakaladığı bu fırsatı 4. hafta taraftarı önünde Bucaspor’u 3-2 yenerek ve koltuğu ele geçirerek en iyi şekilde değerlendirdi. Zorlu 90 dakikayı Erdal’ın frikikten attığı müthiş bir golle 3-2 tamamlayan temsilcimiz, Bucaspor’un 3 haftalık yenilmezlik serisine son verirken koltuğun da yeni sahibi oldu.
Liderlik koltuğunu bırakmak istemeyen Konyaspor sezonun 5. maçında bugün evinde Kartalspor ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlılar ligin iddialı ekibi Kartalspor’u yenerek rakibi ile arasındaki puan farkını açmak istiyor. Konyaspor rakibi ile tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek. Kartalspor oynadığı 4 maçta 2 galibiyet 2 de beraberlik aldı. Yenilgisi bulunmayana İstanbul temsilcisi 8 puan ve gol averajı ile 5. sırada yer alıyor. Bugün saat 20.30’da başlayacak olan karşılaşmayı Aydın bölgesinden Erbay Aldemir yönetecek.
KAZANMAK ZORUNDA OLDUĞUMUZ BİR MAÇ
Konyaspor Takım kaptanı Ömer Hacısalihoğlu, ligin yenilgisiz takımlarından Kartalspor ile oynanacak karşılaşmayı kazanmaktan başka bir düşüncelerinin olmadığını söylerken, liderliklerini sürdürmek ve bayrama moralli girmek istediklerini ifade etti. Bank Asya 1.Lig’de şampiyonluğun en büyük favorilerinden bir olan Konyaspor’un 4 hafta sonunda bu iddiasını ortaya koyduğunu belirten takım kaptanlarımızdan Ömer Hacısalihoğlu “Geride kalan dört haftalık dönemi en az kayıpla ve istediğimiz yerde tamamladık. Asıl işimizin bundan sonra başladığının farkındayız. Çünkü rakiplerimiz lider takımla oynayacakları maçlara daha farklı hazırlanacaklardır. Ama bu bizi kesinlikle korkutmuyor. İyi takım olduğumuzun farkındayız ve Konyaspor’un iç sahada taraftar desteğini de arkasına aldığı zaman yenemeyeceği takım olmadığını biliyoruz. Liderliğimizin  verdiği moralle hafta boyunca hazırlıklarımızı sürdürdük. Rakibimize saygı duyuyoruz ve kesinlikle küçümsemiyoruz. Geçmişteki maçlarda yaptığımız hataları tekrarlamadan iyi bir mücadele sonucunda Kartalspor mücadelesinden galibiyetle ayrılacağımıza inanıyoruz. Galibiyet serimize devam ederek ve liderliğimizi koruyarak bayrama moralli girmek istiyoruz” dedi. 
KARAPINAR: KAZANMAYA MECBURUZ
Bucaspor maçı sonrası elde ettiğimiz liderliği korumak adına Kartalspor ile çok önemli ve zorluk derecesi bir o kadar fazla maça çıkacaklarını ifade eden Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, tek düşüncelerinin Kartalspor müsabakasını galibiyetle kapatmak ve bayrama lider olarak girmek olduğunu söyledi. Bucaspor maçında alınan galibiyetle liderlik koltuğuna oturan Konyaspor’un bu ünvanını korumak amacıyla Kartalspor karşısında mücadele vereceğini ifade eden Karapınar “Teknik heyet ve oyuncularımızın moralleri yerinde. Çalışmalar Kartalspor maçını kazanmak üzerine yapılıyor. Takımımız her geçen hafta Bank Asya 1.Lig’e ağırlıklarını koymaya başladı. Rakibimiz Kartalspor ligin en genç, en dinamik ve en çok koşan takımlarından biri. Geride kalan haftalarda kaybetmeyerek dirençli bir ekip olduklarını da ortaya koydular. Çok zor bir maç olacağının farkındayız. Ama unutulmamalı ki, zoru kolaya çevirmek de bizim elimizde. Liderliğimizi korumak adına mutlak kazanmamız gereken Kartalspor müsabakasını galibiyetle kapatarak bayrama lider girmek ve taraftarlarımıza çifte bayram sevinci yaşatmak istiyoruz. Buna inancımız tam. Konyalılardan tribünlerdeki yerlerini alarak takımımızı yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Bucaspor maçı sonrasında olduğu gibi Kartalspor maçının ardından da onları yine evlerine mutlu bir şekilde göndereceğiz” diye konuştu
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA