• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kartalda geçersiz oy gerilimi
02 Nisan 2014 Çarşamba 09:05

Kartal'da geçersiz oy gerilimi

AK Parti Adana, Hatay, Antalya, İzmir, Ankara ve İstanbul Kartal'da sonuçlara itiraz etti.

AK Parti'nin CHP'ye 4 bin 300 oy farkla kaybettiği İstanbul'un Kartal ilçesinde yaşanan mühür skandalı, seçime gölge düşürdü. Kartal'da bazı sandıklarda vatandaşların oy kullanacağı pusulalara mühür basılmadığı iddia edildi. Seçimlerde usûlsüzlük yapıldığını dile getiren AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nizamettin Altıntaş, 'Oy pusulalarına sabah erken saatlerde sandık başkanı kontrolünde mühür basılması gerekir. Fakat AK Parti'nin oylarının yüksek olduğu mahallelerde pusulaların arkasına mühür basılmamış. Sandıklar açılıp oylar sayılırken ise mühür vurulmayan oylar geçersiz sayıldı. Tamamen sandık başkanının hatası yüzünden, AK Parti'nin oylarının yüksek olduğu yerlerde oylar geçersiz sayıldı' dedi.

AK Parti'nin yüksek oy potansiyeline sahip olduğu Hürriyet, Soğanlık ve Cevizli gibi mahallelerde vatandaşlara kasıtlı olarak ayrı zarflar verilmediğini dile getiren Altıntaş, 'Duruma anlam veremeyen bazı vatandaşlar itiraz etti ise de sandık başkanları kabul etmedi. Biz olayların olduğu yerlerde tutanak tutturduk' ifadelerini kullandı. Bazı vatandaşların ise parti logosu üzerine mühür vurdukları ve bunun sandık başkanları tarafından geçersiz sayıldığı iddia edildi.

VATANDAŞ NÖBETTE

AK Parti İstanbul milletvekilleri Belma Satır, Erol Kaya, Osman Boyraz ve Metin Külünk, sandığa şaibe iddialarının karıştığı Kartal'daki AK Parti temsilciliğine gelerek son durum hakkında bilgi aldı. Milletvekilleri daha sonra itiraz dilekçelerinin teslimi için, oyların bulunduğu Bülent Ecevit Kültür Merkezi'ne geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, 325 sandığa itiraz ettiklerini açıkladı. YSK'ya iletilen dilekçeler sonrası çok sayıda vatandaş, Kartal'da oyların saklandığı Bülent Ecevit Kültür Merkezi önünde toplandı. 24 saat güvenlik görevlilerince korunan merkez önünde vatandaşlar da nöbete başladı. İlçe Seçim Kurulu ise itirazları akşam saatlerinde reddetti. AK Parti ise hatanın düzeltilmesi için olan İl Seçim Kurulu'na başvuracağını açıkladı

Pusulayı yakmışlar

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, resmi olmayan sonuçlara göre, Kartal Belediye Başkanlığı için tespit edilen geçersiz oy sayısının 12 bin 668, belediye meclis üyeliği için tespit edilen geçersiz oy sayısının 13 bin 709, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tespit edilen geçersiz oy sayısının ise 12 bin 355 olduğunu söyledi. Kartal'da bugüne kadar yapılan gerek genel gerekse de yerel seçimlerde tespit edilen en yüksek sayıda geçersiz oyla karşı karşıya olduklarını belirten Satır, 'Bu durum dikkate şayan. Geçersiz oy sayısının, Kartal seçmen sayısı ve kullanılan oy dikkate alındığında çok yüksek bir rakam olduğu ve incelenmesi gerektiği inancındayız. AK Parti olarak 325 sandığa itiraz ettik' diye konuştu. Kartal'da yaklaşık 300 bin kişinin oy kullandığı belirtiliyor. AK Parti'li milletvekilleri, Kartal İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na gelerek, itiraz dilekçelerini verdi. Milletvekili Metin Külünk, üzerinde AK Parti'ye vurulmuş 'evet' mührü olan ve bir kısmı yakılmış oy pusulalarını basın mensuplarına gösterdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA