• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kartal’ın tadı yok
04 Ekim 2010 Pazartesi 22:36

Kartal’ın tadı yok

Süper Ligin 7. haftasında Başkent deplasmanında Ankaragücüne 4-1 yenilerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmaya eden Konyasporda yüzler gülmüyor. Sözcü Yönet, taraftarların sabırlı olmasını

Konyaspor’da yüzler gülmüyor. Ligde tek galibiyetini 2. hafta da içi sahada Eskişehirspor karşısında alan ve o maçtan bu yana geçen 7 hafta da galibiyete hasret kalan yeşil-beyazlı takımda, Cumartesi akşamı Başkent deplasmanında Ankaragücü karşısında alınan farklı yenilgi moralleri iyice bozdu.

KARTAL’DA MORALLER BOZUK

Son 5 hafta da 3 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 6 puanda kalan ve 15. sıraya kadar gerileyen Konyaspor’da ağızları bıçak açmıyor. Ligin 8. haftasında ise, bir hafta aradan sonra iç sahada Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Kartalda, futbolculara Ankaragücü maçının ardından teknik adamlar tarafından iki gün izin verildi. Pazar ve Pazartesi günleri dinlenen yeşili-beyazlılar da Fenerbahçe maçının hazırlığı, bugün başlayacak. Antrenmanlar maça kadar aralıksız olarak devam edecek.

İSTATİSTİKLERDE ÖN SIRADA

Konyaspor, Ankaragücü yenilgisiyle birlikte 7 hafta da 3. mağlubiyetini alırken, 3 maçta berabere kaldı ve sadece bir kez kazanabildi.  Kartallar, 6 golle en az gol atan 6. takım, 12 golle de Kasımpaşa, Sivas ve Manisaspor’un ardından en çok gol yiyen 4. takım ünvanına sahip bulunmakta.. Konyaspor, 7 hafta da aldığı 1 galibiyetle; Gaziantepspor, Bucapor, Sivasspor ile birlikte en az maç kazanan takım oldu.    

Konyaspor’un sezon başından buyana gördüğü sarı kart sayısı ise 21’e yükseldi. Yeşil-beyazlı takımda; Ankaragücü maçında sarı kart gören futbolculardan Erdinç 4 sarı karta ulaşarak limiti doldurdu ve yönetmelik gereğince Fenerbahçe maçında takımdaki yerini alamayacak. İvan’ın ise 3 sarı kartı bulunuyor. 2 sarı karaltı Hakan ve Emre’ye bu hafta da Emrah etlendi.

YÖNET: SAÇMA SAPAN 2 GOL YEDİK

Konyaspor’da, Ankaragücü deplasmanında alınan farklı mağlubiyetin üzüntüsü yaşanıyor. Kulüp basın sözcüsü Cengiz Yönet, yaptığı açıklamada, puan veya puanlar için gittikleri Ankara deplasmanından istemedikleri bir sonuçla ayrıldıkları için üzüntülü olduklarını söyledi. Bu maçta da duran toplardan gol yeme alışkanlıklarının devam ettiğini belirten Yönet, “Taç atışından birbirinin kopyası gibi saçma sapan 2 gol yedik. Söylenecek çok fazla şey yok” dedi. Alınan kötü sonuca rağmen takıma ve teknik kadroya güvendiklerini, iyi yolda olduklarını ifade eden Yönet, şunları kaydetti: “Sezon başından beri sonuçlara bakmadığımızı söylüyoruz. Yeni bir takımız ve zamana ihtiyacımız var. Daha iyi bir Konyaspor için taraftarımızın sabırlı olması lazım. Milli maç nedeniyle verilen ara bize ilaç gibi gelecek. Konyaspor olarak bu arayı en uygun ve en rasyonel şekilde değerlendirerek, eksikliklerimizi gidermeye çalışacağız. Bu arada hem taktik hem de moral motivasyonumuzu iyi seviyeye getirip uyum sürecini atlatmak istiyoruz. Yapılacak çalışmaların takıma olumlu yansıyacağını düşünüyoruz.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA