• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kartal kanatlandı
18 Kasım 2012 Pazar 22:11

Kartal kanatlandı

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, ligin sürpriz takımlarından MP Antalyaspor deplasmanına konuk oldu ve Almeida'ın 2'si kafayla 3 gol attığı maçta sahadan 5-3 galip ayrılmayı başardı.

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Antalyaspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.
Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda oynanan ve Hugo Almeida'nın yaptığı hat-trick ile yıldızlaştığı mücadelede gülen taraf 5-3'lük skorla Beşiktaş oldu.
Antalyaspor'un gollerini 21. dakikada Isaac Promise, 51. dakikada Lamine Diarra, 83. dakikada Ömer Şişmanoğlu atarken, Beşiktaş'ın gollerini 6. 43. ve 69. dakikalarda dakikada Hugo Almeida, 47. dakikada Olcay ve 90+4'te Fernandes kaydetti.
Bu hafta attığı gollerle birlikte Almeida, ligde son 4 haftada 6 gol atmış oldu.
Bu sonucun ardından Antalyaspor 22 puanda kalırken, Beşiktaş puanını 19 yaptı ve 4. sıraya yerleşerek lider Galatasaray'la olan puan farkını 3'e indirdi.

TARAFTARLARDAN PROTESTO
Medical Park Antalyaspor'un 1 puan alması halinde liderliğe yükseleceği karşılaşmaya kırmızı beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi.
Karşılaşma öncesinde biletli taraftarın içeriye giremediğini savunan kale arkası taraftar grupları Medical Park Antalyaspor kulüp yönetimini protesto etti. 07 Gençlik Antalyaspor Taraftarlar Derneği ve Grup 1966 taraftarları, grup üyesi taraftarların stada giremediğini öne sürerek, tribünlerdeki reklam panolarını sahaya attı. Stada giremedikleri için bilet gişeleri önünde zorluk çıkartan yaklaşık bin kişilik taraftar grubuna polis tazyikli su sıkarak müdahale etti.

AYBABA'DAN İKİ DEĞİŞİKLİK
Beşiktaş'ta bu maç öncesinde Hilbert sarı kart cezası nedeniyle kadroda yer almazken, teknik direktör Samet Aybaba, defans oyuncusu Sivok'u da yedeğe çekti. Sağ bekte Mehmet Akgün'e forma veren Aybaba, defansta da İbrahim Toraman - Ersan ikilisine görev verdi. Beşiktaş'ta ayrıca Batuhan yine kadroda yer almadı. Antalyaspor'da ise teknik direktör Mehmet Özdilek ideal 11'ini sahaya sürdü. Özdilek, farklı olarak sadece sağ bekte Emrah Başsan'ın yerine Ali Tandoğan'a görev verdi.

BEŞİKTAŞ GOLLE BAŞLADI
Mücadele yüksek tempoda başladı ve her iki takım da hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı fakat golü bulan taraf Beşiktaş oldu. Maçın 6. dakikasında Mehmet Akgün'ün ortasına arka direkte Almeida kafayla vurdu ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golü attı.

ANTALYA'NIN CEVABI GECİKMEDİ
Beşiktaş'ın maçta 1-0 öne geçmesinin ardından oyun yine yüksek bir tempoda oynanmaya devam etti. İki takımın da yüksek mücadelede gücü gösterdiği dakikalarda Antalyaspor beraberliği yakalamayı başardı. Maçın 21. dakikasında Uğur İnceman, Antalyaspor atağını başlattı ve sağ taraftan gelen topu ön direkte Isaac ağlara göndererek durumu 1-1 yaptı.

TEMPO DÜŞTÜ FERNANDES SİHİR YAPTI
Durumun 1-1 olmasının ardından maçta tempo biraz düştü ve her iki takım da daha kontrollü bir oyunu tercih ettiler. İlk yarının sonlarına kadar düşük tempoda geçen mücadelede Beşiktaş tekrar öne geçmeyi başardı. 43. dakikada Fernandes'in mükemmel çalımlarının ardından yaptığı ortada Almeida yine kafayla topu ağlara gönderdi Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi. İlk yarıda başka gol olmadı ve Beşiktaş ilk yarıyı 2-1 önde kapattı.

BEŞİKTAŞ FIRTINA GİBİ
Maçın ikinci yarısına ise Beşiktaş fırtına gibi girdi ve Olcay ile üçüncü golü buldu. 47. dakikada sağ kanattan gelişen atakta İbrahim Toraman topu getirdi ve ceza sahasında Holosko'ya verdi. Holosko da topu penaltı noktasındaki Olcay'a bıraktı ve Olcay güzel bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru 3-1'e taşıdı.

GOL YAĞMURU DEVAM EDİYOR
Müthiş bir tempoda başlayan ikinci yarı bu tempoda devam etti ve iki farkla geride olan Antalyaspor farkı tekrar bire indirmek için çabalarını sürdürdü. Maçın 51. dakikasında Diarra, Antalyaspor'un ikinci golünü kaydetti. Sol kanattan gelen uzun topla ceza sahasına giren Diarra, sert bir vuruşla ağları buldu ve durumu 3-2 yaptı.

ALMEIDA, ALMEIDA, ALMEIDA...
Farkın tekrar bire inmesinin ardından Beşiktaş teknik direktörü Samet Aybaba, orta alanda oyunu kontrol altına almak amacıyla Holosko'yu kenara aldı ve Veli'yi oyuna sürdü. 61. dakikadaki bu değişikliğin ardından oyun biraz daha Beşiktaş'ın kontrolüne geçti ve topu ayağında tutan Beşiktaş, 69. dakikada Almeida'nın hat-trick yaptığı golle skoru 4-2 yaptı. Hızlı gelişen atakta güzel paslaşmalarla geldi Beşiktaş ve ceza sahasında topla buluşan Oğuzhan, sağ tarafındaki Almeida'ya bıraktı topu. Almeida da düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

ANTALYA YILMADI
Beşiktaş'ın skoru 4-2 yapmasının ardından mücadelede daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçti ve Beşiktaş oyunun kontrolünü rakibine pek bırakmadı. Oyun ortada geçerken Antalyaspor 83. dakikada Ömer Şişmanoğlu ile farkı bire indiren golü buldu. Diarra'nın sağ kanattan ortasında uzak direkte Ömer vurdu ve topu ağlara gönderdi.

FERNANDES NOKTAYI KOYDU
90+4'te hızlı gelişen Beşiktaş atağında Fernandes ceza sahasında boş pozisyonda golü atarak skoru 5-3 yaptı ve bu golle maç sona erdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA