• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kartal ilk yarıda bitirdi
04 Kasım 2012 Pazar 21:38

Kartal ilk yarıda bitirdi

Spor Toto Süper Lig 10. hafta karşılaşmasında Beşiktaş, İnönü Stadı'nda konuk ettiği Mersin İdman Yurdu'nu Almeida, Oğuzhan ve Holosko'nun ilk yarıda kaydettiği gollerle 3-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş sahasında Mersin İdman Yurdu'nu konuk etti.
İnönü Stadı'nda oynanan maç sonunda Beşiktaş rakibini 3-0 yendi ve önemli bir 3 puanın sahibi oldu.
Beşiktaş'ın golleri 6. dakikada penaltıdan Almeida, 31. dakikada Oğuzhan ve 45. dakikada Filip Holosko'dan gelirken Oğuzhan Özyakup 49. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.
Bu sonuçla puanını 15 yapan siyah-beyazlı ekip 5 sıra birden yükselerek maç fazlasıyla da olsa 5. sıraya oturdu. Mersin İY ise 8 puanla 17. sırada kaldı.

BATUHAN LOCADAN İZLEDİ

Beşiktaş ile Mersin İdmanyurdu arasında oynanan Spor Toto Süper Lig maçında, siyah-beyazlı takımda Batuhan Karadeniz, kadroda yer almadı.
Teknik direktör Samet Aybaba, hafta içinde Ofspor ile yapılan Ziraat Türkiye Kupası maçında ilk 11'de şans tanıdığı ve verim alamadığı Batuhan'a, Mersin İdmanyurdu karşısında 18 kişilik kadroda yer vermedi. Batuhan,
karşılaşmayı locadan takip etti.

TORAMAN'IN YERİNE NECİP

Siyah-beyazlılarda, Kasımpaşa ile oynanan lig maçında sakatlanan İbrahim Toraman'ın yerine ön liberoda, Necip Uysal görev yaptı.
Bu değişikliğin dışında, Beşiktaş sahaya Kasımpaşa maçının kadrosuyla çıktı.
Beşiktaş'ta savunmada Hilbert, Ersan Gülüm, Sivok ve Uğur Boral forma giyerken, orta alanda Oğuzhan Özyakup, Necip Uysal, Olcay Şahan, Fernandes ve Holosko, forvette Almeida forma giydi. Kaleyi ise Mc Gregor korudu.
Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde ise Cenk Gönen, Veli Kavlak, Escude, Mehmet Akyüz, Emre Özkan, Hasan Türk ve Erkan Kaş yer aldı.
Beşiktaş'ta, Ofspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında olduğu gibi, sahaya Necip Uysal kaptan olarak çıktı.

GOL ERKEN GELDİ

Karşılaşmaya atak başlayan taraf Beşiktaş'tı. Henüz ilk dakikalarda Oğuzhan ile ceza alanı içerisinde tehlike yaratan siyah-beyazlı ekip, 6. dakikada bir penaltı kazandı. Soldan gelen pasta topun gelişine bir şut çıkaran Almeida'nın vuruşu Joseph Boum'un koluna çarptı ve maçın hakemi Barış Şimşek tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Almeida kaleci Sehiç ile top ayrı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

AL DA AT DEDİ

Maça iyi başlayan Beşiktaş üstünlüğü rakibine vermedi. Orta alanda Oğuzhan ve Fernandes ile birlikte topun sürekli sahibi olan siyah-beyazlılar 31. dakikada farkı ikiye çıkardı. 31. dakikada Necip'in pasına savunmadan çıkan Uğur Boral çok iyi hareketlendi. Uğur ile birlikte atağa kalkan Oğuzhan eliyle 'buraya at' işaret yaptı. Uğur da takım arkadaşını kırmadı ve ceza alanına doğru yerden bir pas çıkardı. Oğuzhan topun gelişine sağ ayağının içiyle çok şık vurdu ve skoru 2-0'a getirdi.

OĞUZHAN ŞOV

38'de Fernandes'in kişisel çabası ile kazandığı pozisyondan gelen şutu Sehiç kurtarırken Mersin ekibi bu dakikalarda rakip kaleye gelmeye başladı, fakat sahneye yine Oğuzhan çıktı:
45. dakikada bu sefer sağdan gelen Oğuzhan Özyakup, Hilbert ile duvar pasına girdi. Aldığı topta iki rakibini birden oyundan düşüren genç yetenek ceza alanına girer girmez altıpas içerisindeki Holosko'yu gördü. Holosko da bu ikramı geri çevirmeyerek takımını 3-0 öne geçirdi.

ATTI, ATTIRDI, 'ATILDI'

İkinci yarının hemen başında Samet Aybaba'nın planlarını bozan bir kart çıktı hakem Barış Şimşek'ten. Sağ çaprazdan serbest vuruş kullanan Mersin İdman Yurdu'nun topunu barajdaki Oğuzhan Özyakup eliyle kesti. İlk yarıdanda da bir kartı olan genç oyuncu çok iyi oynadığı maçta kırmızı kart görerek taraftarlarını üzdü. Bu dakikadan sonra Beşiktaş bir kişi eksik oynamanın da etkisiyle daha kontrollü bir futbolu tercih etti.
10 kişi kalmanın etkisiyle kimi zaman kalesinde ataklar da görse Beşiktaş kontrollü oyununu yitirmedi. 52'de Fernandes'in uzun pasına Olcay hareketlendi ancak kaleci hızlı davranarak topu uzaklaştırdı. Bir dakika sonra bu sefer Fernandes arka direkte topla buluşmak isterken savunma izin vermedi.

YİNE KARŞI KARŞIYA ATAMADI

90+4. dakikada Beşiktaş Almeida ile 4. gole çok yaklaştı. Savunmanın arkasına iyi kaçan Portekizli kaleci Sehiç ile karşı karşıya kaldı. Birebir pozisyonlarda kaçırdığı goller ile eleştirilen Almeida yine bir fırsatı değerlendiremedi ve kaleciyi geçemedi.
Mersin İdman Yurdu son dakikalarda Ergin ile tehlike yaratsa da kaleci McGregor'u geçmeyi başaramadı ve Beşiktaş sahasında rakibini 3-0 yenerek haftayı 3 puanla kapattı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA