• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kartal Belediyeyi yıktı!
12 Mayıs 2011 Perşembe 00:38

Kartal Belediye'yi yıktı!

Beşiktaş Avrupa kupasında..

Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş'ın! Türkiye Kupası finali nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. Uzatmalara giden karşılaşmada eşitlik bozulmadı. Penaltılar sonucunda kupanın sahibi Beşiktaş oldu. Beşiktaş, kupayı kaldırırken, ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil etme hakkını da kazandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un golleri 59. dakikada penaltıdan İbrahim Akın ve 68. dakikada Gökhan Ünal'dan gelirken, Beşiktaş'ın golleri 33. dakikada Quaresma ve 78. dakikada Sivok'tan geldi.

QUARESMA'DAN KLAS GOL...

Beşiktaş'ın baskı yediği dakikalarda Ricardo Quaresma sahneye çıktı ve takımını öne geçiren golü attı. 33. dakikada gelişen atakta Fernandes ceza sahasına hareketlenen Quaresma'ya iyi bir pas gönderdi, havadan gelen topu göğsüyle kontrol eden Quaresma çok iyi döndü ve bekletmeden şutunu attı, top Hasagiç'in ayaklarının altından ağlarla buluştu. 1-0.

BERABERLİK GOLÜ İBRAHİM'DEN...

İkinci yarıya iyi başlayan Belediye'nin gelişen atağında Mehmet Aurelio, İskender'i ceza sahası içinde indirince hakem tereddütsüz penaltı kararını verdi. Topun başına gelen İbrahim Akın, kaleci Rüştü ve topu ayrı köşelere gönderdi. 1-1.

Gökhan Ünal GİRDİ, GOLÜNÜ ATTI...

Belediye'yi öne geçiren gol ikinci yarıda oyuna dahil olan Gökhan Ünal'dan geldi. 68. dakikada Belediye Gökhan Ünal ile rakip ceza sahasına hızla geldi. Gökhan duvar pası yapmak istedi, savunmaya çarpan top yine önünde kaldı, golcü oyuncu sert vurdu, Rüştü üzerine gelen topa müdahale edemedi ve top ağlarla buluştu. 1-2.

SIVOK AYAĞA KALDIRDI...

Beşiktaş'ın moral olarak çöküntüde olduğu dakikalarda duran toptan Sivok'un attığı gol siyah-beyazlıları ayağa kaldırdı. Fernandes'in kullandığı serbest vuruşta ceza sahasına gelen topa Sivok çok iyi yükseldi ve tüm oyuncuların bakışları arasında kafayla topu ağlara gönderdi. 2-2.

BEŞİKTAŞ HIZLI BAŞLADI AMA...

Kayseri'de oynanan maça hızlı başlayan taraf Beşiktaş'tı. Quaresma'nın taşıdığı toplarla etkili olan siyah-beyazlılar ilk dakikalarda girdiği net fırsatları kullanamadı. Belediye savunması bu dakikalarda büyük hatalar yaptı. Daha sonra toparlanan Belediye, oyunda önce dengeyi sağladı daha sonra üstünlüğü eline geçirdi. Belediye, baskıyı kurduğu dakikalarda hızlı gelişen atakta kalesinde golü gördü. Belediye ilk yarının son dakikalarında yine gol için yüklendi ama bu çabaları sonuç vermeyince, Beşiktaş soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İKİNCİ YARIDA GOLLER..

İkinci yarıya geride başlayan Belediye 23 dakikada bulduğu iki golle karşılaşmada üstünlüğü eline geçirdi. Beşiktaş yediği gollerle oyundan düşerken, kazanılan bir topta Sivok'un attığı gol siyah-beyazlı takımı adeta yeniden ayağa kaldırdı.

EŞİTLİK BOZULMADI VE PENALTILAR...

Sivok'un golünden sonra rüzgar Beşiktaş'a döndü. Siyah-beyazlılar bu golden sonra da net fırsatlar yakaladı ama son vuruşlarda etkisiz kaldı. Normal süresi 2-2 biten maçın uzatma dakikalarında iki takım da çok kontrollü oynadılar. Fazla pozisyon olmadan iki uzatma devresi sona erdi ve penaltı atışlarına geçildi.

PENALTILAR...

İstanbul Belediye: Cihan - kaçırdı
Beşiktaş: Almeida - attı
İstanbul Belediye: Ekrem - attı
Beşiktaş: Fernandes - attı
İstanbul Belediye: Gökhan Ünal - attı
Beşiktaş: Aurelio - attı
İstanbul Belediye: Holmen - attı
Beşiktaş: Hilbert - kaçırdı
İstanbul Belediye: Metin - kaçırdı
Beşiktaş: Simao - attı

BEŞİKTAŞ'TA 7 EKSİK...

Beşiktaş'ta cezalı ve sakat olan 7 futbolcu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında takımlarındaki yerlerini alamadı. Sakat ve cezalı futbolcularını da Kayseri'ye getiren siyah-beyazlılarda, cezalı İbrahim Toraman'ın yanı sıra sakatlıkları süren Ersan Gülüm, Nihat Kahveci, Matteo Ferrari, Mert Nobre, Ernst ve Hakan Arıkan final maçında forma giyemedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da ise sakatlığı bulunan Ali Güzeldal ile Beşiktaş'tan kiralık olarak alınan Filip Holosko, Ziraat Türkiye Kupası finalinde oynayamadı.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA