• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KARMEKte yeni dönem başlıyor
13 Eylül 2010 Pazartesi 09:29

KARMEK'te yeni dönem başlıyor

Karatay Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren kısa adı KARMEK olan Karatay Meslek Edindirme Kursunun 2010 2011 eğitim öğretim yılı yeni dönem kayıtları 13 Eylülde başlıyor.
Karatay Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren kısa adı KARMEK olan Karatay Meslek Edindirme Kursu’nun 2010 – 2011 eğitim öğretim yılı yeni dönem kayıtları 13 Eylül’de başlıyor. Ücretsiz sanat ve meslek eğitimi veren Karatay Belediyesi El Sanatları Merkezi 4 Ekim tarihinde yeni eğitim ve öğretim yılına başlayacak.
 
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; özellikle ev hanımlarına ve genç kızlara yönelik olarak, meslek edindirmek amacıyla yürüttükleri kurs faaliyetlerini bu eğitim ve öğretim yılında da sürdüreceklerini açıkladı. Yeni dönem kayıtlarının 13 – 24 Eylül tarihleri arasında KARMEK merkez binasına ve Belediye hizmet binasına müracaat edilerek yapılabileceği bilgisini veren Başkan Hançerli; Karatay ilçe sınırları içerisinde 5 ayrı tesiste gerçekleştirilecek olan eğitimin; 11 branş ve 9 öğretmen tarafından verileceğini, bu dönem Çatalhüyük Mahallesi’ne de sosyal tesis bünyesinde KARMEK kursu açılacağını ve mahalle sakinlerine en iyi şekilde hizmet vereceğini açıkladı.
 
Yeni dönemde Kurdele Nakışı – Ahşap Boyama, Takı Tasarımı – Giyim, Yemek ve Pasta Yapımı, Kuaförlük, Fitness – Aerobik, Mefruşat, Makine Nakışı ve Kırkyama olmak üzere 11 branşta eğitim verileceğini belirten Başkan Hançerli; Belediye olarak yapmış olduğumuz çalışmalar ile ev hanımlarımız ve genç kızlarımıza yönelik bu tür faaliyetlerle, onları tüketen toplum olmaktan kurtarıp üreten bireyler olmaya teşvik etmek, belediye ile halkı buluşturarak kültürel özelliği bulunan el sanatlarımızı tanıtmak amacıyla bu faaliyetleri devam ettireceğiz dedi.
 
Karatay Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada kayıt yaptıracak adaylardan; müracaat formu, nüfus cüzdanı fotokopisi, diploma fotokopisi ve 2 adet fotoğraf ve ayrıca Kuaförlük kursiyerlerinden Hepatit-B testi ve Fitness öğrencilerinden ise sağlık raporu ve EKG testi istenmektedir denildi. Kurs kayıtlarıyla ilgili 350 13 13 dahili 1125 numaralı telefondan bilgi alınabilirken kayıtların 24 Eylül’e kadar devam edeceği açıklandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA