• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karlılığı artırmanın anahtarları
14 Ekim 2010 Perşembe 13:58

Karlılığı artırmanın anahtarları

Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fahrettin Atıl Bilge, Genç MÜSİAD üyelerine karlılığı etkileyen önemli pazarlama hataları ve çözüm yolları konulu bir seminer verdi.

 MÜSİAD Gençlik Kurulu (Genç MÜSİAD) Konya Şubesi'nin düzenlediği Genç MÜSİAD Eğitim günleri programı kapsamında, Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fahrettin Atıl Bilge konuk oldu. Bilge, Genç MÜSİAD üyelerine ‘karlılığı etkileyen önemli pazarlama hataları ve çözüm yolları’ konulu bir seminer verdi.


Genç MÜSİAD Konya şubesi yönetim kurulu ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda misafirinde katılımıyla gerçekleşen programda, Fahrettin Atıl Bilge; pazarlama anlayışındaki yanlışlıklardan, doğru müşteri odaklanmalarına, rekabet analizindeki hatalardan, kurumsallaşma eksikliklerine, inovasyon eksikliğinden markalaşma sorunlarına ve dış kaynaklı hatalara kadar birçok konuda yapılan yanlışlıklardan bahsederek çözüm yollarını anlattı.


Bilge; pazarlama faaliyetlerinde yaşanılan hataları şöyle sıraladı; “Pazarlama satıştan ibarettir anlayışı, reklam, halkla ilişkiler, lojistik yönetimi gibi konularının pazarlama yönetiminin dışında bırakılması, müşteri memnuniyeti ve kalite gibi konulardan tüm işletmenin sorumlu olması gerekirken sadece ilgili bölümlerin sorumlu tutulmasıdır. Atıl Bilge, pazarlamada dikkat edilmesi gereken hususları ise şöyle belirtti; “Doğru müşteriye odaklanmak bizim için başlangıç aşaması olmalıdır. Kârlı olan müşterinin sürekli müşteri haline getirilmesi, doğru pazar bölümlemesi ve konumlamasının yapılması, müşteri performansının yıl içerisinde belirli periyotlarla sürekli değerlendirilmesi ile başarı maliyetlerine önem verilmesi gerekmektedir. Bir diğer husus ise rekabet anlayışımız ve rakip analizimiz ile ilgilidir. İşletmelerin sadece kendi sektörlerine ve sektörlerindeki rakiplerine odaklanmaları yetersizdir. Artık rakip olmayan sektörlerdeki gelişmeleri de takip etmek önemli hale gelmiştir. Farklı sektörler de ki işletmelerin ürün ve hizmetleri ile kullandıkları teknolojiler, diğer sektördeki işletmelerin ürün ve hizmetlerini olumlu veya olumsuz yönde etkileyebilir. Örneğin rakip olmayan sektörde kullanılan teknoloji, kendi sektörümüz de üretilen ürünü ihtiyaç olmaktan çıkarabilir” dedi.


Konferansın sonunda ise Genç MÜSİAD Konya Şube Başkan yardımcısı Veli Vural Yrd. Doç. Dr. Fahrettin Atıl Bilge’ye programlarına katıldıkları için teşekkür ederek, Konya’nın çeşitli objelerinin tasvirleriyle oluşan özel yapım bir tablo hediye etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA