• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karısını öldürüp tecavüz etmiş
14 Haziran 2011 Salı 13:33

Karısını öldürüp tecavüz etmiş

Konya'da kendisini aldattığı gerekçesiyle karısını boğarak öldürdükten sonra tecavüz edip kefenleyen koca, hakim karşısına çıktı.

Konya'da kendisini aldattığı gerekçesiyle karısını boğarak öldürdükten sonra tecavüz edip kefenleyen koca, hakim karşısına çıktı. Katil koca, polisteki ifadesinde, "Öldürüp tecavüz ettim" derken, mahkemede, "Öldürdüm ama uykuda ilişkiye giren biri olduğum için hatırlamıyorum" diye konuştu.

Olay, 22 Mart 2011 tarihinde merkez Meram ilçesi Arif Bilge Mahallesi Pamukçu Sokak No 26'da meydana gelmişti. 22 yaşındaki Y.Ç., 19 yaşındaki 1 çocuk annesi karısı Havva Nur Ç.'yi kendisini aldattığı gerekçesiyle boğarak öldürüp cesedine tecavüz ettikten sonra kefenleyerek Van'a kaçmıştı. Yakalanan ve Konya'ya getirilen zanlı, bugün Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk defa hakim karşısına çıktı.

KARISINI ÖLDÜRÜP KAYINVALİDESİNDE KALMIŞ
Mahkemede konuşan cinayet zanlısı koca Y.Ç., "Ben eşimle evlendikten sonra Hidayet diye biriyle birlikte olduğunu ve ondan hamile olduğunu söyledi. Ben de eşimi çok sevdiğim için onu ve çocuğu kabullendim. Ama eşim eve geç gelmeye, bazen hiç gelmemeye başladı. Bir gün yatakta uyuyor numarası yaptım. Eşim telefonla mesaj yazıyordu. Gözümü hafif açarak mesajı okudum. Hasan adında birine, 'Senin yanında olmak istiyorum, seni seviyorum' şeklinde mesajlar attı. Olay günü de kardeşim, ben ve eşim yemek yedik.

Yemekten sonra eşime, kardeşim, 'Yenge kumandayı verir misin' dedi. Eşim de, 'Ben senin nereden yengen oluyorum' dedi. Ben de, 'Tabii ki yengesisin' dedim ve tartışmaya başladık. Eşim bana, 'Sen enayi ve kerizsin. Ben seni sevmiyorum, ben Hasan'ı seviyorum' deyince dövdüm. Eşim sinir krizi geçirip kendini öldürmek istedi. Ben müdahale ettim. Eşim camı açtı, ev sahibine bağırdı. Ben de ağzını kapatıp, ışığı söndürüp boynuna basarak yatağa yatırdım. Sabah kalktığımda yatakta öldüğünü fark ettim. Kardeşimi işe gönderdim, ben de eşimin cesedini gömme dolaba koydum. Ardından o gece kayınvalideme gittim ve kızının gelmediğini söyledim. Ben de o gece kayınvalidemde kaldım. Ertesi günü eve giderek cesedi çarşafa sardım, tekrar aynı dolaba koyup Van'a, aileme gittim. O sırada eşimin telefonundan kayınvalideme, 'Ben kocamla İstanbul'a gidiyorum, bizi aramayın' diye mesaj attım" dedi.

POLİSTE "TECAVÜZ", MAHKEMEDE, "UYKUDA İLİŞKİYE GİRMİŞİMDİR" DEDİ
Mahkeme heyetinin, polisteki ifadesini hatırlatarak, "Karını öldürdükten sonra birlikte olmuşsun. Bunu açıkça söylemişsin" sorusu üzerine zanlı Y.Ç., "Ben uykuda ilişkiye giren biri olduğum için şimdi tam olarak onu hatırlamıyorum. Ben sabah kalktığımda eşim ölmüştü" cevabını verdi. Mahkeme heyeti daha sonra tanık olarak Havva Nur Ç.'nin, "Seviyorum" mesajı gönderdiği H.Y.'yi dinledi. H.Y, "Havva Nur ile duygusal bir birlikteliğimiz vardı ama cinsel bir birliktelik yaşamadık. Ben onun evli ve çocuğu olduğunu bilmiyordum" şeklinde ifade verdi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve bir tanığın daha dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Zanlı Y.Ç. hakkında, "yakın akrabayı kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve "tecavüz" suçundan 15 yıla kadar mahkumiyet isteniyor.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA