• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Kardeş kavgası çıkarılmasına asla izin vermeyeceğiz”
13 Eylül 2015 Pazar 15:49

“Kardeş kavgası çıkarılmasına asla izin vermeyeceğiz”

MÜSİAD Konya Şubesi Cuma Konferanslarının bu haftaki konusu “Güncel Gelişmelerin Yerel Yorumu” oldu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı katılımcılara son dönemde ülkemizde yaşanan terör olaylarını değerlendirdi. Toplantıya MÜSİAD Konya 5. Dönem Şube Başkanı Aslan Korkmaz ve MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Selim Mustafa Özkutlu’nun yanı sıra çok sayıda MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyesi katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, “Hepimizin yakından takip ettiği üzere ülkemiz 7 Haziran seçimlerinin ardından oluşan siyasi belirsizlik ortamından faydalanmak isteyen kirli odaklar tarafından bir savaş ve kaos ortamının içine çekilmek istendi. Yüzlerce yıldır birlikte yaşama arzusunu ortaya koyan milletimiz arasındaki birliği, beraberliği bozmaya ve kardeş kavgası çıkarmaya kalkıştılar. Devletimiz bu noktada teröre ve terörden beslenenlere taviz vermeden mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. MÜSİAD Konya Şubesi olarak geçmişte birçok krizi ve badireleri birlik ve beraberlik içerisinde atlatan milletimizin bu sancılı süreci de aynı birlik ve beraberlik içinde aşacağına inanıyoruz” dedi.

Ülkemizin tarih boyunca terör sorunuyla karşı karşıya kaldığını dile getirerek konuşmasına başlayan AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı da, “Toplum olarak son derece hassas ve kritik bir eşikten geçiyoruz. Ülkemiz, topraklarımız üzerinde kirli emelleri bulunan mihraklar tarafından yıllarca farklı yapılanmalar ve farklı isimler altında terör örgütleri üretilerek terörle yaşayan bir ülke haline getirilmek istendi. Günümüzde yaşanan olaylar da yapılmak istenenlerin farklı bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Bu büyük oyunu kurgulayanlar uzun yıllardır huzur ortamının sağlandığı bir dönemin hemen ardından genel seçimlerin sonuçlarını fırsat bilerek yeniden harekete geçtiler. Ülkemizin maruz kaldığı saldırıların en temel sebebi ise ülkemizin bulunduğu coğrafi konumudur. Ortadoğu ve Avrupa’yı birbirine bağlayan çok stratejik bir konuma sahibiz. Bu bölgede güçlenmemizi ve söz sahibi olmamızı istemeyen güçler fırsat buldukça kirli yollara başvurarak ülkemizi yersiz konularla meşgul etmeye çalışıyorlar. Son yıllarda hükümetimizin Ortadoğu’da yaşanan olaylar karşısında izlediği dış politikadan rahatsız olanlar DAEŞ ve PKK terör örgütleri vasıtası ile ülkemizi yıpratmayı amaçlıyorlar. Bu coğrafyayı ve milletimizi bir arada tutan en önemli etken İslam’dır. Bunun farkında olan şer odakları Kürt halkını İslam’dan uzaklaştırmak adına yoğun çalışmalar yürütüyorlar. Yaşanan terör olayları başta Avrupalı devletler olmak üzere dünyada birçok ülke tarafından desteklenmektedir. Yaşanan terör olayları hak arama veya Kürt meselesi değil; tam aksine Türkiye’yi yıpratma meselesidir. Devletimiz ve hükümetimiz bu noktada terörle ve terörden nemalananlarla mücadelesini kararlılıkla sürdürecek ve asla taviz vermeyecektir. Bu mücadelede vatandaşlar olarak hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Toplum olarak en ufak bir zafiyet göstermememiz gerekiyor, çünkü son kale Türkiye’dir. Dünya üzerinde İslam’ın en büyük temsilcisi Türkiye’dir. Bu yüzden ülkemizde bu sorunlar yaşanmaktadır. Amaç Türk-Kürt çatışması çıkararak kardeş kavgası başlatmaktır. Ancak yüzlerce yıldır aynı dertle dertlenen, ayını ortak duyguları paylaşan milletimiz, oynanan bu kirli oyunun farkında ve bu oyunu da birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine zarar getirmeden bozacak ve kardeş kavgasına asla izin vermeyecektir. Bu noktada teröre karşı verilen haklı tepkimizin de bu kardeşliğe zarar vermemesi için öfkemizin aklımızın önüne geçmeden milletimizin olaylara itidalli yaklaşması ve olaylar karşısında sağduyulu davranması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

Konferans soru-cevap bölümü ve MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ile MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Selim Mustafa Özkutlu’nun günün anısına AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı’ya hediye takdimi ile son buldu.           
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA