• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karbonmonoksit faciası: 10 ölü
07 Şubat 2014 Cuma 13:30

Karbonmonoksit faciası: 10 ölü

Türkiye güne karbonmonoksit facialarıyla başladı. İstanbul, Osmaniye ve Konya'da 10 kişi karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatlarını kaybettiler.

Vatan Caddesi Softa Sinan Sokak'taki akrabalarını ziyaret etmek için 2 gün önce Kerkük'ten gelen aileden haber alamayan yakınları eve geldi.

Binada gaz kokusu olduğunu fark eden ailenin yakınları, kapıyı da kimsenin açmaması üzerine durumu polise bildirdi.

Olay yerine polis, sağlık ve İGDAŞ ekipleri sevk edildi.

Eve giren polis ekipleri, bir odada 3'ü çocuk 5 kişinin yerde hareketsiz yattığını gördü. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, yaşları 9, 11 ve 14 olan 3 çocuk ile anne ve babalarının hayatını kaybettiğini belirledi.

Polisin ve İGDAŞ ekiplerinin, olay yerindeki incelemeleri devam ediyor.

Osmaniye'de de 3 kişi zehirlendi

 

Yeni Mahalle Mikail Altıntaş Sokak'ta Halil Deniz (56), oğlu Emre Deniz (23) ve eniştesi Sıtkı Korkmaz (66) dışarıda yaktıkları mangalı ısınmak için odaya aldıktan sonra uyudu. Sabah yakınları tarafından hareketsiz halde bulunan ve karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlenen 3 kişi, kaldırıldıkları Osmaniye Devlet Hastanesi'nde müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Halil Deniz'in iki gün önce annesini kaybettiği, eniştesi Sıtkı Korkmaz'ın da cenaze nedeniyle evde bulunduğu öğrenildi.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Konya'da Suriye uyruklu 2 kişi hayatını kaybetti

Konya Karatay ilçesi Kayacık Araplar Mahallesi Cacabey Sokak'ta bir inşaattaki konteynerde kalan Suriye uyruklu Cesim El Musd (26), Mustafa Javuer (20) ve Muhammet Zervini (16), ısınmak için tenekede kömür yakıp uyudu.

Sabah arkadaşları tarafından hareketsiz şekilde bulunan 3 kişi, içerideki dumandan daha fazla etkilenmemeleri için hemen dışarıya çıkarıldı. Olay yerine gelen ambulanslarla Javuer ile Zervini, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine, Cesim El Musd ise Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Javuer ve Musd, buradaki müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Hayati tehlikesi bulunan Zervini, ilk müdahalenin ardından Ankara Numune Hastanesine sevk edildi.

Olay yerinde inceleme yapan Konya Valisi Muammer Erol, gazetecilere yaptığı açıklamada; olayda, eğer herhangi bir adli vaka olarak suç şüphesi varsa kendilerinin bir şey söylemesinin doğru olmayacağını kaydetti.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA