• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karayılan konuştu, canlı bombalar harekete geçti
17 Ekim 2015 Cumartesi 11:37

Karayılan konuştu, canlı bombalar harekete geçti

Karayılan'ın "Ölümsüzler taburu ile metropollerde saldırırız" tehdidinin ardından istihbarat birimleri kullanılacak teröristleri tespit etti

İstihbarat birimlerinin yaptığı çalışma sonucu terör örgütü PKK'nın yeni geliştirdiği hain taktik açığa çıkarıldı. PKK'ya yönelik operasyonlar üzerine örgüt ağır darbe aldı. Sığınak, silah cephanelikleri, kampları ve lojistik desteklerine yönelik etkili operasyonlar üzerine PKK liderlerinden Murat Karayılan 28 Eylül'de bir açıklama yaptı. Operasyonların devam etmesi halinde, "Ölümsüzler Taburu" adlı grubun metropollerde silahlı ve bombalı eylemler gerçekleştireceği tehditlerinde bulunmuştu. İstihbarat birimleri örgütün sözde özel kuvvetler bünyesinde, "Ölümsüzler Taburu veya Önderlik Taburu" adını verdikleri bir birim oluşturdukları belirlendi.
Bu birimlerde ölümcül hastalardan oluşanların görevlendirildiği saptandı. Örgütün 5 - 10 Mayıs 2011'de yapılan KONGRA-GEL Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen, "Önderliğe dönüş gelişebilecek her türlü yönelimlere karşı 'Ölümsüzler Taburu'nun devrede tutulması" kararını aldığına dikkat çekilerek, bu tarihten sonra gerçekleştirilen saldırılara yer verildi. Ölümsüzler Taburu'nun 25 Mayıs 2012'de Kayseri'nin Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araç ile yapılan saldırıda 1 polisi memurunu şehit ettiği 6 polis ile 8 vatandaşın yaralanmasına yol açtığı kaydedildi.
DHKP-C İLE AYNI TAKTİK
11 Ağustos 2015'te İstanbul Sultanbeyli'de yapılan saldırıda da 4 polis ile 8 vatandaş yaralanırken, 3 örgüt üyesinin de ölü olarak ele geçirildiği belirtildi. Kanser ve değişik hastalıklara yakalanan teröristlerin kullanıldığı bu birimle DHKP-C'nin kullandığı taktik arasındaki benzerliğin de altı çizildi. Hazırlanan istihbarat notu İçişleri Bakanlığı'na gönderildi. Buradan da tüm illere dağıtılarak metropol illerde sansasyonel saldırı peşinde olan örgüte karşı tedbirlerin artırılması istendi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA