• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karatayın parklarında iftar telaşı
29 Temmuz 2012 Pazar 14:45

Karatay'ın parklarında iftar telaşı

Karatayda yeşil alanların yapımına ağırlık veren Karatay Belediyesi bu güne dek ilçeye kazandırdığı küçüklü büyüklü parkalarla Karataylıların daha rahat ve huzurlu bir ortamda hoşça vakit geçirmeleri
Karatay’da yeşil alanların yapımına ağırlık veren Karatay Belediyesi bu güne dek ilçeye kazandırdığı küçüklü büyüklü parkalarla Karataylıların daha rahat ve huzurlu bir ortamda hoşça vakit geçirmeleri amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Sıcak havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle iftar saatini parklarda geçiren vatandaşlar özellikle Karatay’da bulunan büyük parklara akın ediyorlar. Karatay Belediyesi’nce ilçeye kazandırılan 50 Bin m² lik Hobi Serbest piknik alanı, 102 Bin m² lik Adalet parkı ve 162 Bin m² lik Olimpiyat parkının yanı sıra mahalle aralarına yapılan bölgesel parklara kimi ailesi ve yakınlarıyla kimisi arkadaşıyla birlikte iftar etmenin heyecanını yaşarken, sıcak havaların etkisiyle serinlemenin çabası içerisinde. Parkların görsel ve estetik açıdan daha güzel olması için de çalışmalarını sürdüren Karatay Belediyesi, günümüzde yok olmaya yüz tutmuş ve tarihe tanıklık eden kağnı ve at arabalarını muhtelif parklarda dekoratif olarak sergiliyor.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, hava şartlarının normalin üzerinde seyretmesi vatandaşın iftar saatlerini parklarda geçirmeyi tercih ettiğini ifade etti. İftardan birkaç saat önce gelerek hazırlıklarını tamamlayan vatandaşların misafirlerini bile Karatay’ın büyük parklarında ağırladığını dile getiren Hançerli, halkın isteği doğrultusunda Karatay’da yeşil alan çalışmalarına hız verdiklerini ve ilçe genelinde oluşturulan parkların güzel bir görünüme sahip olması için de ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini belirtti. Başkan Hançerli, geçmiş yıllarda taşıma maksadıyla kullanılan ve teknolojiye yenik düşen kağnı ve at arabalarının muhtelif parklarda görsel olarak sergilendiğini söyledi. Karatay’daki piknik alanlarını sadece Karataylıların değil tüm Konyalıların benimsediğini ifade eden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ilçeye yapılan yeşil alan çalışmalarının Karatay’ın gelişmesinde büyük katkı sağladığını belirtti.
Parklarda iftar hazırlığı içerisinde olan vatandaşlar ise açık havada ve güzel bir ortamda ailesiyle birlikte iftar açmanın hazzını yaşatan Karatay Belediyesine teşekkür ettiler.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA