• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karatayın bebeklerine hediyeli karşılama
15 Ocak 2017 Pazar 13:52

Karatay'ın bebeklerine hediyeli karşılama

Karatay Belediyesi'nin 2009 yılında başlattığı 'Hoş Geldin Bebek' projesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor.

'Hoş Geldin Bebek' projesinin ilk olarak Karatay Belediyesi tarafından başlatıldığına dikkat çeken Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 'ilklere imza atmaya devam edeceğiz' dedi

Proje ailelerden tam not alıyor

Karatay Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, yeni doğan bebekleri "Hoş Geldin Bebek" projesi kapsamında evinde ziyaret ederek, ailelere bebek bakım seti hediye ediyor. Aksatılmadan devam eden projede bugüne dek 28.600 yeni doğan bebeğin ailesine plaket, hediye paketi, ve çam  fidanı verildi. Karatay Belediyesi'nin ailelerin sevinçlerine ortak olduğu proje Karataylılar tarafından tam not almaya devam ediyor.

mehmet-hancerli-001.jpg

Aileler sağlık ekiplerini sevinçle karşılıyor

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 2009 yılının Eylül ayından beri devam eden uygulamayla yeni doğan her bebeğin ailesini ziyaret ettiklerini söyledi. Aileye yeni bireyin katıldığı günde hem tebrik etmek ve yalnız olmadıklarını hissettirmek maksadıyla “ Hoş Geldin Bebek” projesini aksatmadan sürdürdüklerini kaydeden Hançerli, yapılan ziyaretlerde içerisinde anneye kol saati, bebek bakım broşürü, ateş ölçer, çocuk bezi ve oyuncaktan oluşan hediye paketi, bir adet çam fidanı ve aileye yeni katılan bireyin mutluluğunun paylaşıldığı hayırlı ve uzun ömürlü olması dilekleriyle bir adet plaket takdim edildiğini vurguladı.

'İlkleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz'

Bu ziyaretlerde ayrıca Karatay Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü personellerinden doktor ile hemşirenin de hazır bulunduğunu ve bebeğin sağlık durumunun kontrol edildiğini dile getirilen Başkan Hançerli, Türkiye’de ilk olarak Karatay Belediyesi tarafından başlatılan bu uygulama ile ailenin sevincine ortak olmak amacında olduklarını kaydetti. Başkan Mehmet Hançerli, 'Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen projeyi vatandaşlarımız çok sevdi. Ailelerin Belediyemizin internet sitesinden form doldurmaları yeterli. Kayıt altına alınan başvuru formlarını ekiplerimiz en kısa sürede değerlendirip hediyelerini ulaştırıyor. Yapılan ziyaretlerde sağlık ekiplerimiz yeni bebek sahibi olan ailelere de bebek bakımı konusunda bilgi veriyor. Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz' ifadelerine yer verdi. 

Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğünce sürdürülen projede yaklaşık 28.600 bebeğin ailesine plaket, hediye paketi ve çam fidanı verilirken sadece 2016 yılında 5100 bebeğin ailesine plaket ve hediye paketi takdim edildi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA