• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karataydan Tahir Hocayı anma programı
05 Mart 2012 Pazartesi 17:39

Karatay'dan Tahir Hoca'yı anma programı

Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Abdurrahim Arslan ve Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yönetimi, Tahir Büyükkörükçü Hocanın kabri başında bir anma programı düzenledi.
Konya’nın manevi mimarlarından olan Tahir Büyükkörükçü Hoca’nın ahirete uğurlanışının birinci yıldönümünde Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Abdurrahim Arslan ve Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yönetimi, Tahir Büyükkörükçü Hoca’nın kabri başında bir anma programı düzenledi.

Kuran-ı Kerim okunmasının ardından bir açıklama yapan Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Abdurrahim Arslan, gençlere model olmuş tarihine kültürüne sahip çıkan ve her koşulda gençlere seslenerek onlara mesuliyetlerini hatırlatan bir ilim eri olan Tahir Büyükkörükçü Hoca’nın öğretilerini yaşayarak ve yaşatarak geride bıraktığı manevi mirası gelecek kuşaklara taşıma gayreti içinde olduklarını belirtti. Arslan, genç nesillere ışık tutan Tahir Büyükkörükçü Hoca’nın eserlerinin yüzlerce yıl unutulmayacağını ve onun cümlelerinin kendileri için  en değerli miras olduğunu söyledi.

Tahir Büyükkörükçü Hoca’yı anma programı kabri başında okunan Kuran-ı Kerim’in ve anma konuşmasının ardından sona erdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA