• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karataydan özel bilgisayar kursu
11 Eylül 2011 Pazar 15:47

Karatay'dan özel bilgisayar kursu

Genç nüfusun sosyal ve kişisel gelişimlerine yönelik faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla

Genç nüfusun sosyal ve kişisel gelişimlerine yönelik faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla Karatay Belediyesince, Sosyal ve Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Bilgisayar Operatörlüğü Eğitim Projesi” ne kayıtlar 12 Eylül Pazartesi günü itibariyle 3 gün süreyle başladı.

 
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay’da oturan 15 – 29 yaş arası engelli ve genç kızların bilgisayar operatörlüğü konusunda eğitilerek istihdam edilebilirliklerini, ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. 12 Eylül Pazartesi günü başlan kayıtların 14 Eylül Çarşamba günü sona ereceğini dile getiren Başkan Hançerli, kayıtlar neticesinde ilk olarak 25 bayan kursiyerin bu eğitim projesinde yer alacağını söyledi. KARMEK meslek edindirme kurs merkezi binasında Bilgisayar Operatörlüğü eğitimi kursunun 6 aylık bir dönem sürecinde olduğunu vurgulayan Hançerli, kursiyerlere proje kapsamında ki bu eğitimin 25 er kişilik, 3 er aylık periyotlarla toplam 50 kursiyere verileceğini ifade etti.
 
Bilgisayar Operatörlüğü Eğitim Projesi’nin %80 lik oranını MEVKA, %20 lik oranının ise Karatay Belediyesince karşılanacağını vurgulayan Başkan Mehmet Hançerli, ilk olarak 25 bayan kursiyerin katılacağı bilgisayar kursu için Pazartesi günü başlayacak kayıtların Karatay Belediyesi Hizmet masasına bir adet nüfus cüzdanı fotokopisi ile mezun olduğu okul diplomalarını yanlarında getirerek kayıt yaptırabileceklerini sözlerine ekledi.

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA