• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karataydan asker ailelerine maaş
22 Ocak 2017 Pazar 11:52

Karatay'dan asker ailelerine maaş

Sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket etmeyi hizmet politikası haline getiren Karatay Belediyesi; ihtiyaç sahibi asker ailelerine askerlik maaşı vermeye devam ediyor

"Asker ailelerine sahip çıkmak görevimiz"

Karatay Belediyesi 4109 Sayılı Kanun kapsamında asker ailelerinden ihtiyaç sahibi olanlara askerlik maaşı veriyor. Karatay'da 2016 yılı içerisinde 4993 aileye 798.880.00 TL'lik nakdi yardım yapıldı. 2017 Ocak ayında ise 398 aileye asker maaşı ödendi. Konu ile ilgili açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, vatani görevlerini yapmak için kışlaya giden askerlerin ailelerine asker maaşı ödediklerini söyledi. Karatay Belediyesi'nin sosyal belediye hizmetlerine büyük önem verdiğini ve toplumsal dayanışmanın çok önemli olduğunu belirten Başkan Hançerli, şunları söyledi: Asker ailelerine sahip çıkmanın en temel insani görevimiz olduğu gerçeğinden hareketle böyle bir uygulama başlattık. Belediye olarak ilçe sınırları içerisinde oturan ve vatani görev için askere giden evlatlarımızın evli ise eşlerine, bekar ise annelerine maaş vermekteyiz.

"Vatan nöbeti tutan kardeşlerimize ne yapsak azdır"

Başkan Mehmet Hançerli, "Karatay Belediyesi'nin bu hizmetinden faydalanmak isteyen asker ailelerinin Belediyemize müracaat etmeleri gerekiyor. Gerekli tahkikatların yapılmasıyla birlikte yardımları veriyoruz. Örnek verecek olursak 2016 yılında 4993 aileye asker maaşı verildi. Bu hizmetimiz sosyal belediyeciliğin güzel örneğidir. Ülkemizin zor günlerden geçtiği bu dönemde kışlada vatan nöbeti tutan kardeşlerimize ne yapsak azdır. Çorbada bizim de tuzumuz olsun diye elimizden geldiği kadar askerlerimizin ailelerine destek olmaya çalıyoruz" dedi. Başkan Hançerli yapılan uygulamadan asker ailelerinin de oldukça memnun olduğunu sözlerine ekledi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA