• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karatayda Yenikent Kuran Kursu açıldı
03 Eylül 2014 Çarşamba 17:41

Karatay'da Yenikent Kur'an Kursu açıldı

Konya’nın merkez Karatay ilçesinde, Yenikent Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Karatay İlçe Müftülüğü, Karatay Belediyesi ve hayırseverler tarafından bir buçuk yılda tamamlanan Yenikent Kur'an Kursu okunan dualarla hizmete açıldı. 
Yenikent Mahallesi Yenikent Kur'an Kursu bahçesinde düzenlenen açılış törenine Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, Selçuklu Müftüsü Ali Oktan, dernek yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Yenikent Mahallesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Seyfettin Yasak, yapılan binanın 380 Bin TL'ye mal olduğunu ifade etti. Yasak, Kur'an Kursu binası içerisinde 4 sınıf, çok amaçlı salon ve lojman bulunduğunu belirterek tüm hayırseverlere teşekkür etti.
Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, Yenikent Kur'an Kursu’nun bir buçuk yıl önce temeli atıldığını ve bugün yapımı hızlı bir şekilde tamamlanarak katkı sağlayan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında ilçe genelinde hizmet veren Kur'an Kursu sayısının 72 olduğunu söyledi. Dini eğitimin insan hayatındaki önemin tartışmasız olduğunu vurgulayan Arslantürk, Kur'an Kursları'nın rehabilitasyon görevi yürüttüğünü sözlerine ekleyerek 12 ay hizmet verecek olan Yenikent Kur'an Kursu’nun hayırlı olmasını diledi.
Hayırseverliği Peygamber Efendimiz’in hadislerinden örneklerle anlatan İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Kur'anı Kerim’i anlayarak okuyan insandan zarar gelmeyeceğini söyledi. Kur'an eğitiminin 4-5 yaşlarında başladığını dile getiren Akpınar, herkesin her yaşta Kur'an eğitimi alma imkanına sahip olduğunu belirtti. Kur'anı Kerim’in hayat düsturumuz olduğunu söyleyen İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, "Kur'anı Kerimi öğrenmek bize hem çevremizi hem de çevremize karşı sorumluluklarımızı tanımamızı sağlar" dedi.
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise konuşmasında Büyükşehir yasasıyla yeni bağlanan mahallelerin hizmetle tanıştığını ifade ederek Yenikent Kur'an Kursu’nun temel atma töreninde de birlikte olduklarını söyledi. Kursun yapımında ellerinden geldiği kadar katkıda bulunduklarını dile getiren Hançerli, yeni bağlanan mahallelere asfalt, çocuk parkı ve yeşil alan çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek Yenikent Kur'an Kursunun yapımında emeği geçenlere ve hayırseverlere teşekkür etti.
Son olarak söz alan Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, karşılıklı sevgi saygı ve yardımlaşmanın asil bir görev olduğunu söyledi. Altıntaş, eğitim kurumlarına sahip çıkıldıkça çocukların güzel eğitim alacağını ifade ederek Yenikent Kur'an Kursu’nun hayırlı olmasını diledi.
Protokol konuşmaları sonrasında emeği geçen hayırseverlere plaket verilirken, Selçuklu İlçe Müftüsü Ali Oktan'ın yaptığı dua ile Yenikent Kur'an Kursu’nun açılışı gerçekleştirildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA