• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karatayda tarihi doku canlanıyor
22 Haziran 2010 Salı 18:10

Karatay'da tarihi doku canlanıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Akçeşme Mahallesi Restorasyon Projesi çalışmalarına devam ediyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Akçeşme Mahallesi Restorasyon Projesi çalışmalarına devam ediyor.
     Karatay'a yapmış olduğu restorasyon çalışmalarıyla tarihi dokuyu canlandıran ve ayakta durmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Akçeşme Mahallesinde cephe iyileştirmesi yapıyor.
     Restorasyon çalışmaları kapsamında Karatay Belediyesi ise daha önceki yıllarda tarihi Köprübaşı Polis Merkezi'nin restorasyonunu gerçekleştirmesinin ardından Konya Sokağı olarak tabir edilen Mahmut Dede Sokak içerisinde 3 adet bina ve Akçeşme Mahallesi Mengüç Caddesi üzerinde bulunan 1 adet binanın daha restorasyonunu gerçekleştirerek tamamladı.
     Karatay Belediyesince eski Konya evleri restore edilerek hayata kazandırılırken Büyükşehir Belediyesi de Mevlana Çevresi Düzenleme Çalışmaları kapsamında Mevlana Müzesi yakınlarındaki tarihi Konya evlerinin bulunduğu Akçeşme Mahallesi'nde restorasyon çalışmaları sürdürülüyor.
     Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, bir kentin kültür kimliğinin üzerinde yoğunlaştığı en önemli ögelerin başında tarihi eserlerin geldiğini belirterek, ''Konya Büyükşehir Belediyesine böyle önemli bir projeyi Karatay'a kazandırmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Konya kültürü ve sivil mimarlık örneklerini yansıtan tarihi alanlara müdahale yapılması gerekiyor. Tarihi eserlere yapılacak her türlü olumlu müdahale, kültürümüzün korunması ve tanıtılmasına önemli katkılar sağlayacaktır'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA