• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karatayda spor salonları tamamlanıyor
12 Şubat 2013 Salı 14:57

Karatay'da spor salonları tamamlanıyor

Karatay Belediyesi tarafından eğitime kazandırılan 5 Okula 5 Spor Salonu projesi kapsamında yapılan spor salonları tamamlanmak üzere.

2012 yılının Mayıs ayında protokolü imzalanan ve 2012 yılının Kasım ayında temelleri atılan Olimpiyat İlköğretim Okulu, Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu, Yaşar Doğu İlköğretim Okulu, Cemil Keleşoğlu Anadolu Lisesi, Tarım Meslek Lisesi her birinin toplam kapalı alanı 1405 m² olan, 930 m² oyun alanı, 144 kişilik izleyici tribünü ile modern bir çizgiye sahip çok amaçlı spor salonuna  kavuşuyor. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, eğitim ile ilgili projelerde spor yatırımlarının ağırlıklı olduğunu dile getirerek, 2012 yılı içerisinde eğitim yatırımlarının yaklaşık maliyetinin 15 Milyon 250 Bin TL olduğunu dile getirdi. Başkan Hançerli dinamik ve sağlıklı bir neslin yetişmesi için sporun hayatın vazgeçilmez bir parçası olması gerektiğini vurgulayarak; genç yaşlarda alışkanlık haline gelmesi gerektiğini belirtti. Sporun şehir yaşamı içinde yer bulmasının sosyal belediyeciliğin modern bir gerekliliği haline geldiğini söyleyerek; sporun sadece okullarda değil yapılan donatı alanlarına yerleştirilen spor aletleri ile de her yaştan insana spor yapma alışkanlığı kazandırdıklarını dile getirdi.

Başkan Hançerli yapılan yatırımların ve eğitim projelerinin gençlerin iyi yetişmesi ve topluma yararlı bireyler olarak cemiyet hayatında başarı ile yer alması için gerekli yatırımların devam edeceğini belirtti.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA