• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karatayda lavanta bahçesi kuruluyor
21 Kasım 2019 Perşembe 12:33

Karatay'da lavanta bahçesi kuruluyor

Karatay Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirmek için hayata geçirdiği birbirinden önemli yatırım ve projelerine bir yenisini daha ekliyor.

Karatay Belediyesi, ekonomik değerinin yanı sıra eşsiz görsel güzelliğiyle yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken lavanta bahçesi kuruyor. 85 bin metrekarelik alana 100 bin lavanta fidanı ekim çalışmalarının devam ettiğini belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Lavanta Bahçesi Projemiz ile hem ekonomiye hem de Konya turizmine katkı sunacağız. İnşallah burası yerli yabancı turistlerin de yeni gözde mekânları arasına girecek” dedi.

Karatay Belediyesi tarafından, tıp ve kozmetiğin yanı sıra yağ üretim sektöründe de yaygın olarak kullanılan, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen lavanta bahçesi kuruyor.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karaaslan Üzümcü Mahallesi’nde 85 bin metrekarelik alana kurulan Lavanta Bahçesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi.

Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin lavanta fidesi dikim çalışmalarına katılarak lavanta diken Başkan Hasan Kılca, oluşturdukları Lavanta Bahçesi’ne 100 bin lavanta fidanı ekileceğini belirtti.

karatayda-lavanta-bahcesi-kuruluyor-2.JPG

LAVANTA BAHÇEMİZ VATANDAŞLARIN YENİ GÖZDE MEKANI OLACAK

Hasan Kılca, “31 Mart Yerel Seçimlerinden önce hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Şu anda da Karaaslan Üzümcü Mahallemizde oluşturduğumuz lavanta bahçemizdeyiz ve ekiplerimizin yürüttüğü lavanta fidanlarının dikim çalışmalarını inceliyoruz. Burası toplamda 85 bin metrekarelik bu alan ve bahçemize yaklaşık 100 bin lavanta fidanı dikeceğiz. Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlık ekiplerimiz burayı kısa bir süre içerisinde tamamlayacak ve burayı ekonomiye, istihdama ve turizme kazandırmış olacağız. Burada ektiğimiz lavantalar, çiçek vermeye başlayınca inanıyorum ki fotoğraf tutkunlarının yanı sıra yerli ve yabancı birçok turistin yeni gözde mekânları arasında yer alacaktır. Buranın turizm katkısının yanı sıra ektiğimiz lavantaları çiçekçilere satacağız ve ayrıca lavanta tarımı yaparak yağ üretimi de gerçekleştireceğiz. Bu sayede belediyemize ek bir gelir de elde etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA